Δήμος Χαλκηδόνος:Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια της 121/2018 ομόφωνης Α.Δ.Σ. του Δήμου Χαλκηδόνος σχετικά με την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δ.Α.Κ. Γέφυρας προϋπολογισμού ύψους 674.138,00 €, σημειώνεται πως στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (της 30ης Μαΐου 2018), εγκρίθηκε ομόφωνα και η υπ’αριθμ. 80/2018 μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου συνολικού προϋπολογισμού ύψους 2.420.000,00 €, για την ενεργειακή αναβάθμιση των πιο ενεργοβόρων Σχολικών κτιρίων:

α) Γυμνασίου-Λυκείου Αγίου Αθανασίου,

β) Γυμνασίου-Λυκείου Αδένδρου και

γ) ΕΠΑ.Λ. Κουφαλίων.

Η προαναφερθείσα μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης των τριών (3) κτιρίων, έχει σκοπό την υποβολή Πρότασης Χρηματοδότησης του Δήμου Χαλκηδόνος στην Πρόσκληση 112.4c με αρ. πρωτ. 1049/7-3-2018 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», στον άξονα Προτεραιότητας ΑΞ04 «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Η πρόταση αφορά παρεμβάσεις στο κέλυφος και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των τριών (3) κτιρίων (θερμομόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση συστημάτων ψύξης/θέρμανσης κ.λ.π.), με απώτερο στόχο την ενεργειακή τους αναβάθμιση για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενεργειακή Απόδοση, ώστε τα Δημόσια κτίρια να αποτελούν παράδειγμα για την κινητοποίηση της κοινωνίας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Κατόπιν των παραπάνω, υπενθυμίζουμε πως ο Δήμος Χαλκηδόνος έχει ήδη δραστηριοποιηθεί και συνεχίζει να δραστηριοποιείται σε πολλά επίπεδα για τη μείωση της κλιματικής αλλαγής, με μερικές από τις δράσεις του να αφορούν:
• Την υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων και την εκκίνηση της σύνταξης Σχεδίου Δράσης για την Ανανεώσιμη Ενέργεια.
• Τη συμμετοχή σε προτάσεις έργων σχετικών με την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών CO2 στους μηχανισμούς χρηματοδότησης της Ε.Ε. Intelligent Energy Europe και LIFE+.
• Τη συμμετοχή σε εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία εξοικονόμησης ενέργειας που απευθύνονται σε Δήμους, π.χ. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι & ΙΙ (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαλκηδόνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *