Δήμος Χαλκηδόνος:Μήνυμα Δημάρχου κ.Τσουκνιδά Ιωάννη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Μήνυμα Δημάρχου Χαλκηδόνος κ.Τσουκνιδά Ιωάννη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 αποτελεί μια μεγάλη, διπλή γιορτή για το Έθνος μας. Είναι μέρα αγαλλίασης και τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη.

Την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για την Ελευθερία. Παράλληλα, τιμούμε και γιορτάζουμε την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τον ιστορικό σταθμό της Εθνικής μας πορείας. Τιμούμε όλους εκείνους που με τον αγώνα τους στάθηκαν όρθιοι μπροστά στη μοίρα τους, που έγραψαν το πιο μεγάλο κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας μας και επανέφεραν την Ελλάδα στο χάρτη της υφηλίου.

Στις μέρες μας, σε καιρούς ιδιαίτερα κρίσιμους για τον τόπο μας, που δοκιμάζεται από μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα, η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ένα διαρκές ορόσημο στην πορεία της χώρας μας. Η Εθνεγερσία του 1821 εξακολουθεί να προσδιορίζει και σήμερα το χρέος μας: να αγωνιστούμε με ομοψυχία, φιλοπατρία, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, για να επανέλθει η Ελλάδα στο δρόμο της προόδου, της δημιουργίας και της κοινωνικής ειρήνης, διασφαλίζοντας για όλους μας και αφήνοντας παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, ένα καλύτερο μέλλον.

 

Ιωάννης Τσουκνιδάς

Δήμαρχος Χαλκηδόνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *