Δήμος Δέλτα:Απαγόρευση καύσης γεωργικών υπολειμμάτων

Σύσκεψη με θέμα την αποτροπή καύσης γεωργικών υπολειμμάτων στην περιοχή του Δήμου Δέλτα, πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά στη Δημοτική Κοινότητα Χαλάστρας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δέλτα Ευθυμίου Φωτόπουλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Γιουτίκας, οι Αντιδήμαρχοι Χαλάστρας Δ. Καμανάς και Αξιού Π. Σάκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Κηπουρός, Κ. Κουκούλη, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Χαλάστρας Απ. Κανάκας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού ΒΙΠΕΘ Σίνδου Γ. Στεργιούλας, ο Διευθυντής του Αστυνομικού Σταθμού Χαλάστρας Π. Σαρηβασίλης εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών και ΤΟΕΒ, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Δέλτα καθώς και αγρότες.

Ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκομένους για την εξαιρετική συνεργασία και το θετικό αποτέλεσμα των τελευταίων ετών της περσινής χρονιάς, ζήτησε δε να συνεχιστεί η συνεργασία με τον ίδιο τρόπο. Συγκεκριμένα:

Α) Να μη γίνει καμία καύση απολύτως έως τις 20 Ιανουαρίου 2019. 

Β) Κάθε συνεταιρισμός και κάθε ΤΟΕΒ να προβεί σε άμεσο προγραμματισμό διαχείρισης των γεωργικών υπολειμμάτων

Γ) Να συγκληθεί σύσκεψη των προέδρων των Αγροτικών Συνεταιρισμών περί τα μέσα Δεκεμβρίου ώστε να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση

Τέλος, ο Δήμαρχος υπενθύμισε το νομοθετικό πλαίσιο και τις ποινές που ισχύουν σε περίπτωση παράβασης, δηλαδή τις βαρύτατες διοικητικές (ΟΠΕΚΕΠΕ) και ποινικές κυρώσεις (Πυροσβεστική, Αστυνομία) που συνεπάγεται η καύση των γεωργικών υπολειμμάτων παράνομης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *