ΕΙΡΗΝΟΔΟΜΙΑ – 17ος ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Εκατοντάδες δρομείς που συμμετείχαν στην 17η Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία πέρασαν από τη Σίνδο και τα Διαβατά δύο από τους σταθμούς του Μαραθωνίου που ξεκίνησε από την Αρχαία Πέλλα με τερματισμό τη Θεσσαλονίκη.

Δεκάδες νέοι αθλητές μέλη αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και πολίτες όλων των ηλικιών του Δήμου Δέλτα συμμετείχαν στον μαραθώνιο, κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων.

Ακόμη μια εκπληκτική διοργάνωση περιελάμβανε περιοχές του Δήμου Δέλτα με τον δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη και όλη τη διοίκηση του Δήμου να υποδέχονται με τιμές του αθλητές και τους διοργανωτές στους δύο σταθμούς της Ειρηνοδρομίας.

«Ο Αλεξάνδρειος Μαραθώνιος περιλαμβάνει, συντηρεί και

ανανεώνει τη διαρκή μίξη αθλητισμού πολιτισμού και ιστορίας, στοιχεία της συλλογικής αυτοσυνειδησίας των Ελλήνων» τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης στην ομιλία του υποδεχόμενους τους αθλητές και υπογράμμισε τη σημασία του Αλεξάνδρειου Μαραθωνίου που όπως είπε «κάθε χρόνο εξελίσσεται ως προς την ποιότητα της διοργάνωσης αλλά και το μέγεθος της μαζικής συμμετοχής, με τους χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών και από όλο τον κόσμο».

Εξέφρασε την εκτίμηση του προς την οργανωτική επιτροπή και το θαυμασμό του προς όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και εθελοντές, όπως και στους συλλόγους του Δήμου που με τα χορευτικά τους τμήματα συμμετείχαν στις πρόδρομες εκδηλώσεις του Αλεξάνδρειου Μαραθωνίου.

« Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μια τέτοια διεθνούς εμβέλειας εκδήλωση περιλαμβάνει το Δήμο Δέλτα, την έδρα του δήμου τη Σίνδο και τα Διαβατά Με τη συμμετοχή και τις προσπάθειες τους, δίνουν ζωή, δυναμική και προοπτική, όχι μόνο στην διοργάνωση αλλά και στο διαχρονικό νόημα και περιεχόμενο που περικλείεται. Εμείς ως Διοίκηση του Δήμου Δέλτα , θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τέτοιους θεσμούς και να υποστηρίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιτυχία τέτοιων διοργανώσεων» κατέληξε ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

Μαζί με τον Aντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Κυριακίδη, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Βούλα Ελευθεριάδου τον εντεταλμένο σύμβουλο Παιδείας Αντώνη Αντωνιάδη την πρόεδρο της Κοινότητας Διαβατών Πωλίνα Τσίντου και Μαγνησίας Θεόδωρο Καράνταλη τον αντιπρόεδρο ΤΣ Διαβατών Στέλιο Σαββίδη και τα μέλη των Τ.Σ Διαβατών Κατερίνα Σπυρίδου και Δημήτρη Μαλλίνη,και Μαγνησίας Βαγγελης Κατσανίδης παρέλαβαν το κλαδί ελιάς στα Διαβατά μπροστά από το μνημείο των Ποντίων στην πλατεία Ποντίων και ανάψαν τη φλόγα.

Την Κυριακή οι κάτοικοι των Κοινοτήτων Διαβατών και Νέα Μαγνησίας, και ολόκληρου του Δήμου Δέλτα υποδέχτηκαν τους μαραθωνοδρόμους του 17ου Αλεξάνδρειου μαραθωνίου που ξεκίνησαν από την Πέλλα και διέσχισαν τα Διαβατά για να τερματίσουν στη Θεσσαλονίκη.