Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στο Δήμο Δέλτα

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στο Δήμο Δέλτα  

Η ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα εορταστεί φέτος ως εξής:

Την Παρασκευή 15   Οκτωβρίου 2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου, θα γίνουν ομιλίες και εκδηλώσεις από καθηγητές και δασκάλους σχετικές για τη σπουδαιότητα του Μακεδονικού Αγώνα, καθώς και την ιστορική σημασία του μαρτυρικού θανάτου του Παύλου Μελά.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 θα γίνου εκδηλώσεις σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Δέλτα.

Θα έχει προηγηθεί

-Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημόσιων και Δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων των Ν.Π.Δ.Δ.,των Οργανισμών,Επιχειρήσεων του Δημοσίου και των Τραπεζών από ώρα 8:00 π.μ. μέχρι την δύση του ηλίου.

Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων  κατά τις βραδινές ώρες.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Ώρα 10:00π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς – Πολιούχους των Κοινοτήτων. (Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον Ιερό Ναό επιτρέπεται μόνο με την χρήση μάσκας, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων).

– Ώρα 10:45π.μ: Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία των Ηρώων της κάθε Κοινότητας όπου θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της Ημέρας.

Στην Δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων της ημέρας καλούνται να παραστούν εκπρόσωποι Πολιτικών Αρχών, Διοικήσεων Ν.Π.Δ.Δ., Σχολείων, οργανώσεων , Σωματείων και Συλλόγων σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η κατάθεση στεφάνου θα πραγματοποιηθεί από έναν μόνο εκπρόσωπο κάθε Νομικού Προσώπου ο οποίος θα παρευρίσκεται στο μνημείο τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του μνημείου.