Ελεούσα:Αδέσποτα δάγκωσαν γυναίκα-Καταγγελίες κατοίκων

 

Ελεούσα:Αδέσποτα δάγκωσαν γυναίκα-Καταγγελίες κατοίκων
 Σοβαρό πρόβλημα καταγγέλουν κάτοικοι της Ελεούσας ότι υπάρχει σε συγκεκριμένη γειτονιά του χωριού.Όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας την προηγούμενη βδομάδα μητέρα που έκανε βόλτα το μωρό της με καρότσι δέχτηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκυλιών.Ένα απ αυτά πρόλαβε και την δάγκωσε στο πόδι και ευτυχώς από τις φωνές της έσπευσαν στο σημείο κάτοικοι για βοήθεια και δεν υπήρξε κάτι σοβαρότερο.
Ένα δεύτερο περιστατικό συνέβη λίγες μέρες αργότερα όταν 10χρονο αγόρι  δέχθηκε επίσης επίθεση από τα συγκεκριμένα σκυλιά και για καλή του τύχη εκείνη την ώρα περνούσε κάποιος αγρότης που πήγαινε για δουλειά και πρόλαβε και έσωσε τον μικρό.
Τα σκυλιά μένουν σ ένα οικόπεδο δίπλα σε παιδική χαρά και αρκετοί γονείς φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά τους να παίξουν.
Σχετικά με τα τελευταία περιστατικά έχουν ενημερωθεί οι υπηρεσίες του δήμου αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμιά αντίδραση όπως λένε οι κάτοικοι.
 
Σημ e-koufalia.gr:
Να θυμήσουμε ότι εδώ και ενάμισυ χρόνο έχει ανακοινωθεί από τους δήμους Χαλκηδόνος-Δέλτα-Ωραιοκάστρου η ίδρυση του συνδέσμου για την μέριμνα των αδέσποτων ζώων με τίτλο “Η ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ’’ και στόχο την οργάνωση και εφαρμογή ενός διαδημοτικού σχεδίου εντοπισμού, περισυλλογής, μεταφοράς, περίθαλψης, φροντίδας και προστασίας των αδέσποτων ζώων, παράλληλα με τη δημιουργία και λειτουργία ενός καταφυγίου αδέσποτων ζώων.
Μέχρι σήμερα αυτό που υπάρχει είναι ένα διοικητικό συμβούλιο και κάποιες αναθέσεις για μελέτη «βιωσιμότητας για την λειτουργία του Συνδέσμου» και παροχή υπηρεσίας «Διοικητικής και Γραμματειακής υποστήριξης» συνολικής αξίας 7.258€ χωρίς ΦΠΑ.
Ούτε πετραδάκι δεν έχει μπει για το καταφύγιο το οποίο ουδείς γνωρίζει που θα γίνει και αν έχει βρεθεί χώρος, καθώς κάτι “στράβωσε” με το αγρόκτημα που θα παραχωρούσε ο δήμος Ωραιοκάστρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *