ΕΝΑ ΑΦΗΓΗΜΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ….Ή ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤH ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

ΕΝΑ ΑΦΗΓΗΜΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ….Ή ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤH ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Μετά από την δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου στο δήμο Χαλκηδόνος είναι πλέον και αποτυπωμένο πως η διοίκηση Αναγνωστόπουλου πνέει τα λοίσθια. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης.

Γράφει ο Παναγιώτης Βαρδουκέλης

Το σημαντικότερο αποτέλεσμα είναι οι κλυδωνισμοί που έχει προκαλέσει στους κόλπους της ΝΔ. Βλέπετε, οι εθνικές εκλογές προηγούνται των δημοτικών και στη ΝΔ πλέον είναι έντονα προβληματισμένοι για το κατά πόσο ο Αναγνωστόπουλος ως εν ενεργεία δήμαρχος αλλά και ως δυνάμει υποψήφιος ξανά, μπορεί να στηρίξει στην προεκλογική περίοδο το κόμμα.

Έχω ξαναγράψει πως σήμερα, από τη δημοτική ομάδα των 10 που έχουν απομείνει του Αναγνωστόπουλου οι 8 είναι ενεργά μέλη του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ,  και μάλιστα   ένας αντιδήμαρχος του, συζητιέται έντονα πως μπορεί  να είναι και υποψήφιος βουλευτής στην Β Θεσσαλονίκης με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ!!!.

Το τραγικό αποτέλεσμα λοιπόν της δημοσκόπησης για τον Αναγνωστόπουλο και η πολιτική σύνθεση της δημοτικής του ομάδας, έρχεται να επιβεβαιώσει την ρητορική αλλά και την άποψη πολλών στελεχών της ΝΔ πως ο συγκεκριμένος δήμαρχος όχι μόνο δεν μπορεί να επέμβει αποτελεσματικά στην κοινωνία υπέρ του κόμματος αλλά εξαιτίας της κακής διοικητικής εικόνας του,  και της  πολιτικής εικόνας του (δηλαδή των αντιδημάρχων του που προέρχονται σχεδόν όλοι από το ΚΙΝΑΛ ),  η κάθε του παρέμβαση μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στην πρόθεση ψήφου των δημοτών ακόμη και αν αυτοί βρίσκονται ιδεολογικά στο χώρο της. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που δέχονται πολύ συχνά των τελευταίο καιρό και οι βουλευτές της  Β΄ Θεσσαλονίκης κατά τις προσωπικές και όχι μόνο επαφές με τους ψηφοφόρους τους.

Και όλα αυτά στην περιφέρεια της Β΄ Θεσσαλονίκης , στην οποία η ΝΔ δεν θέλει σε καμία των περιπτώσεων να χάσει την τρίτη έδρα…..

Όσο και αν προσπάθησε ο Αναγνωστόπουλος να σπάσει αυτή την τραγική εικόνα με την τοποθέτηση του κου Οκλαλιώτη (προέδρου της δημοτικής οργάνωσης της ΝΔ) ως ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου σε θέση αντιδημάρχου, το κακό κλίμα παραμένει και έχει οδηγήσει τη ΝΔ να αναζητά εναγωνίως άλλο υποψήφιο δήμαρχο από τους κόλπους της (με έμμεσο ή άμεσο χρίσμα)  που είτε με την καθαρότητα του ¨νέου¨ είτε με την εμπειρία του ¨παλιού¨ θα μπορέσει να υποστηρίξει με αποτελεσματικότητα την προεκλογική περίοδο για τις εθνικές εκλογές στο δήμο Χαλκηδόνος. Παράλληλα δε, και σε δεύτερο χρόνο να στηριχθεί από το κόμμα για να είναι ο επόμενος δήμαρχος.

 Μπορεί όλο αυτό να μοιάζει με αφήγημα στα όρια του φανταστικού….

Όμως δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα που  δημιουργεί εκνευρισμό (πρώτα σε εμένα) γιατί συμβαίνει την ίδια ώρα που οι περισσότεροι πολίτες προσπαθούν να βρουν τρόπους να επιβιώσουν και να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια και στις απαιτήσεις θέρμανσης του επερχόμενου χειμώνα.

Είναι μια σκληρή πραγματικότητα  που εκφράζει  το πως τα κόμματα μέχρι και σήμερα,  μπορούν  να επεμβαίνουν άμεσα ή έμμεσα στα δημοτικά δρώμενα ενός μικρού πληθυσμιακά δήμου (αλλά σημαντικού πολιτικά τη δεδομένη περίοδο) όπως ο δικός μας.

Είναι τέλος μια αφανής, υπόγεια  πραγματικότητα  που δημιουργεί εξελίξεις. Και για όσους τέλος πάντων ενδιαφέρονται, εδράζει σε δύο  πολιτικά δεδομένα:

  • Στην αποτυχημένη, με βάση το λαϊκό αίσθημα ( αποτυπωμένη και με δημοσκόπηση) της διοίκησης Αναγνωστόπουλου που ως πρόσωπο προέρχεται από τους κόλπους της ΝΔ.
  • Από τις πιέσεις προς τα κάτω που φαίνεται πως δέχονται τα ποσοστά της ΝΔ σε πολλές περιοχές της Β. Ελλάδας και μεταξύ αυτών και στη Β΄ Θεσσαλονίκης.

Οι εκπλήξεις λοιπόν πιστεύω πως δεν θα αργήσουν στα δημοτικά με μια καινούργια υποψηφιότητα δημάρχου επιλογής και στήριξης της ΝΔ, ενόψει μάλιστα και μιας νέας δημοσκόπησης που είναι στα σκαριά. Τώρα το τι σημαίνει έκπληξη και αν τελικά υπάρξει;  ….αυτό μένει να το δούμε. Το σίγουρο είναι πως πολλά  θα δρομολογηθούν μετά τα αποτελέσματα της νέας  δημοσκόπησης.