Ενεργοί Δημότες:Τοποθέτηση για τον τρόπο διεξαγωγής των Δημοτικών Συμβουλίων

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΣ που αφορά τη τοποθέτηση των Ενεργών Δημοτών για τον τρόπο διεξαγωγής των Δημοτικών Συμβουλίων.
κ. Πρόεδρε του ΔΣ
Είναι δημοκρατική μας πεποίθηση, πως δεν μπορεί να συνεχίζεται η μέσω τηλεδιάσκεψης ή και η δια περιφοράς σύγκλιση των Δημοτικών μας Συμβουλίων, αλλά πρέπει να περάσουμε πλέον στις δια ζώσης συνεδριάσεις (με φυσική παρουσία).
Είναι γεγονός πως σε όλους τους τομείς έχουν αρθεί σχεδόν όλοι οι περιορισμοί σχετικά με τις συγκεντρώσεις πολιτών σε εστίαση, λιανεμπόριο, μετακίνησης, με πληρότητα πλοίων 80% κινηματογράφου με 75% κ.α.
Μας δηλώσατε στην Οικονομική Επιτροπή πως υπάρχουν ανεμβολίαστοι Δημοτικοί σύμβουλοι και για αυτό μάλλον προσανατολίζεστε σε μια δια τηλεδιάσκεψης πρόσκληση.
Προφανώς δεν επιθυμούμε τον αποκλεισμό τους. Υπάρχει πάντα τρόπος για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους είτε με διάφορα test covid, είτε να συμμετέχουν μόνο αυτοί με τηλεδιάσκεψη.
Έχουμε ένα υποβαθμισμένο ΔΣ με περιορισμένες αρμοδιότητες, αφού όλες οι σημαντικές αποφάσεις παίρνονται με την πλαστή σας πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή.
Ο ζωντανός διάλογος κ. Πρόεδρε έχει εκλείψει, και όπως έχετε και εσείς διαπιστώσει, τα τεχνικά προβλήματα στο Internet,αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη των επιχειρημάτων και στην διαφορετική άποψη.
Απλά βολεύεστε κ. πρόεδρε γιατί δεν αντέχετε τον ζωντανό διάλογο και την κριτική.
Και αν λάβουμε υπόψη μας πως ο covid ήρθε για να μείνει ….
Ζητάμε η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να πραγματοποιηθεί δια ζώσης στον κατάλληλο χώρο του ΔΣ (ΚΑΠΗ ΚΟΥΦΑΛΊΩΝ) και με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.
Αν δεν εισακουστεί η πρότασή μας επιφυλασσόμαστε για την συμμετοχή μας σε ένα επόμενο Δημοτικό μας Συμβούλιο.
ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ