Ένωση Γονέων Δ.Χαλκηδόνος-Απολογισμός/Έργα κ δράσεις διετίας

ΘΕΜΑ « ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ /ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΔΙΕΤΙΑΣ 2019-2021».

Αγαπητοί γονείς /κηδεμόνες των μαθητών /μαθητριών ,

Κλείνοντας σχεδόν δύο  χρόνια από την  ίδρυση του φορέα Ένωσης Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας  Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος νιώθουμε την ανάγκη να μοιραστούμε μαζί σας όλες εκείνες τις στιγμές που μας γέμισαν ελπίδα, δύναμη, θάρρος και πείσμα για να πετύχουμε όλα όσα μπορέσαμε σε αυτή την περίοδο.

Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος ,τίποτε δεν μας χαρίστηκε ,τίποτε δεν μας δόθηκε απλόχερα χωρίς αγώνα και προσπάθεια. Από την πρώτη στιγμή κινηθήκαμε αποφασιστικά με κύριο γνώμονα την επίτευξη των στόχων μας  για την ποιοτική αναβάθμιση των σχολείων μας . Ένα σχολικό μοντέλο με πρότυπα και καινοτόμα χαρακτηριστικά. Ένα σχολικό περιβάλλον αντάξιο όλων των δικών μας προσδοκιών για τον  χώρο που τα παιδιά μας περνούν τον περισσότερο χρόνο τους . Αποφασίσαμε να συμπορευτούμε οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων στηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς μας στο δύσκολο έργο τους. Σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε ,υλοποιούμε !!!

Είναι μεγάλη μας τιμή και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων που μας εμπιστεύτηκαν και χαράξαμε κοινή πορεία . Ελπίζουμε να φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών τους .

Να ευχαριστήσουμε επίσης όλους τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων που δεν συμπορεύτηκαν μαζί μας αυτό το διάστημα αλλά  ήταν δίπλα μας όπως και όσο μπόρεσαν .Θα τους περιμένουμε να συμπορευθούν μαζί μας  και  με την γνώση τους και την δράση τους να φωτίσουν και άλλους δρόμους για να περπατήσουμε μαζί.

Το πιο μεγάλο «ευχαριστώ» είναι για όλους εσάς τους γονείς που στηρίξατε πρωτίστως τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων σας .Η στήριξη σας είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να προσφέρεται . Όλα γίνονται για εμάς ,για εσάς ,για τα παιδιά μας ,για τους εκπαιδευτικούς μας .

Παρακάτω θα ακολουθήσουν οι δράσεις και τα έργα που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια 2019-2021.

 1. Δράση «ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» συγκεντρώνοντας σχολικά είδη και τσάντες σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας για οικογένειες που έχουν ανάγκη.

2 .  Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας διοργανώσαμε και συμμετείχαμε με την δράση  «Ποδηλατό-δρομίζουμε». Μια εξαιρετική                  πρωτοβουλία όπου πανελλαδικά συμμετείχαν ΜΟΝΟ 86 Δήμοι . Εκπροσωπώντας επάξια το Δήμο μας ,η δράση μας και όλο το φωτογραφικό υλικό                     αποτυπώθηκαν στο επετειακό λεύκωμα την Ευρωπαϊκής εκστρατείας.

3.Κατάθεση  πρότασης και εγκριτική απόφαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την παραλαβή δωρεάς       επίπλων, γραφείων κλπ για κάλυψη                      αναγκών των σχολικών δομών.

 1. Κατόπιν επαφών και συναντήσεων της Προέδρου με το κολλέγιο Ανατόλια εξασφαλίστηκε δωρεά προς της Ένωση Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος ,16 λειτουργικών υπολογιστών πλήρως εξοπλισμένων για κάλυψη αναγκών των σχολικών δομών.
 2. Σύναψη σύμβασης 2ετιας με τον οργανισμό GIVMED για δωρεάν διάθεση φαρμάκων για κάλυψη αναγκών του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου μας .
 3. Μετά από προσωπικές παρεμβάσεις και επαφές της Προέδρου με Διεθνή οργανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας παραλάβαμε από Αυστρία τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με προορισμό κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων του δήμου μας μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
 4. Κατάθεση αιτήματος και έγκρισης αυτού για δωρεά ΛΑΠΤΟΠ στην Νestle ,όπου και λάβαμε 3 (τρία ) τμχ για κάλυψη αναγκών σχολικών δομών .
 5. Κατόπιν επαφών και συναντήσεων της Προέδρου με Εκπαιδευτήρια Αθηνών εξασφαλίστηκε δωρεά προς της Ένωση Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος ,19 λειτουργικών υπολογιστών πλήρως εξοπλισμένων για κάλυψη αναγκών των σχολικών δομών.
 6. Κατόπιν επαφών και συναντήσεων της Προέδρου με το New York College εξασφαλίστηκε δωρεά προς της Ένωση Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος ,7  λειτουργικών υπολογιστών πλήρως εξοπλισμένων για κάλυψη αναγκών των σχολικών δομών.
 7. Κατόπιν επαφών και συναντήσεων της Προέδρου με την Alpha Bank εξασφαλίστηκε δωρεά προς της Ένωση Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος ,5  λειτουργικών υπολογιστών πλήρως εξοπλισμένων για κάλυψη αναγκών των σχολικών δομών.
 8. Διοργάνωση 1ου φιλανθρωπικού GALA με σκοπό κάλυψη αναγκών των σχολικών δομών και στήριξη τους .Tο GALA τίμησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κος Καράογλου, η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζαχαράκη ,ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης ΠΚΜ, καθώς και πλήθος επισήμων της Περιφέρειας και της Δημοτικής Αρχής .
 9. Δωρεά στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Μ. Μοναστηρίου 4 (τέσσερις) άρτια εξοπλισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μετά από σχετικό αίτημα τους για κάλυψη των αναγκών τους .
 10. 13. Δωρεά στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Αδένδρου 7 (επτά) άρτια εξοπλισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 1 (ένα) ΛΑΠΤΟΠ ,μετά από σχετικό αίτημα τους για κάλυψη των αναγκών τους .
 11. Δωρεά στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Κουφαλίων 5 (πέντε) άρτια εξοπλισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μετά από σχετικό αίτημα τους για κάλυψη των αναγκών τους .
 12. Δωρεά στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Κουφαλίων 6(έξι) άρτια εξοπλισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μετά από σχετικό αίτημα τους για κάλυψη των αναγκών τους .
 13. Δωρεά στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Κουφαλίων 2 (δύο) άρτια εξοπλισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 1 (ένα) ΛΑΠΤΟΠ μετά από σχετικό αίτημα τους για κάλυψη των αναγκών τους .
 14. Μετά από προσωπικές παρεμβάσεις και επαφές της Προέδρου με Διεθνή οργανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αυστρία ,εξασφαλίστηκε δωρεά για αγορά αντισηπτικών στο πλαίσιο της δράσης «ΧΕΡΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ,ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΑΚΡΙΑ» ,όπου και παραδόθηκαν σε όλα τα σχολεία Δημοτικα-Νηπιαγωγειο της Α/θμιας του Δήμου μας .
 15. Κατόπιν επαφών και συναντήσεων της Προέδρου και μελών του ΔΣ ,με επιχειρηματίες στο χώρο των απορρυπαντικών εξασφαλίστηκε δωρεά προς της Ένωση Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος ,με απορρυπαντικά και καθαριστικά για κάλυψη αναγκών των σχολικών δομών.
 16. Συμμετοχή εκπροσώπων μας στην επιτροπή Διαβούλευσης και κατάθεση προτάσεων και αιτημάτων για την βελτίωση των σχολικών δομών .
 17. Δωρεά στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Γέφυρας 3 (τριών) άρτια εξοπλισμένων υπολογιστών στο πλαίσιο Κοινωνικής Πολιτικής –Μέριμνας για κάλυψη αναγκών της σχολικής δομής μετά από κλοπή που έχει υποστεί το σχολείο.

21.Παρέβαση στο Δήμο με σχετικό μας  αίτημα προς την Τεχνική Υπηρεσία  για έκδοση τεχνικής μελέτης για τον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου  Άδενδρου            ,για υλοποίηση του έργου μέσω δωρεάς από γνωστό Ίδρυμα .

 1. Παρέμβαση στην ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) για την άμεση υλοποίηση των παλαιών και νέων αιτημάτων των σχολικών δομών. Η θετική ανταπόκριση των αρμοδίων της ΚΤΥΠ ήταν κάτι παραπάνω από άμεση και αποτελεσματική.
 2. Δωρεά στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Λουδία 10 (δέκα) άρτια εξοπλισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μετά από σχετικό αίτημα τους για κάλυψη των αναγκών τους .
 3. Παρέμβαση στο Δήμο και αίτημα για άμεσες ενέργειες από πλευράς τους σχετικά με την αιφνιδιαστική διακοπή των σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης .
 4. Δωρεά στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Αδένδρου 4(τέσσερις) άρτια εξοπλισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μετά από σχετικό αίτημα τους για κάλυψη των αναγκών τους .

26.Πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας  Εκπαίδευσης στατιστική έρευνα στο Δήμο μας για την ελλείψεις και τις ανάγκες των          σχολικών δομών σε τεχνολογικό εξοπλισμό μέσω πανδημίας . Ένα εργαλείο που αξιοποιήθηκε για να δούμε τις πραγματικές ανάγκες της σχολικής και              εκπαιδευτικής κοινότητας.

 1. Δωρεά υγειονομικού υλικού στο πλαίσιο της δράσης «ΧαρίΖουμε Ζωή» στο ΚΥ –Κουφαλίων με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και της Γαλακτοβιομηχανίας Μεβγαλ.
 2. Συνδιοργάνωση με φορείς της ευρύτερης περιοχής του Ν. Θεσσαλονίκης όπως ενδεικτικά Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης ,Πρόσκοποι Θεσσαλονίκης ,Πολιτική Προστασία Προσκόπων ,Εστιατόριο Ακαδημία, την εθελοντική ομάδα «Προσφέρουμε από καρδιάς», την δράση «Παρα-Μένουμε άνθρωποι» προσφέροντας μερίδες μαγειρεμένου φαγητού σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και απόρους. Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας παραδόθηκαν 120 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού.

29.Με πρωτοβουλία της Ένωσης προβήκαμε σε συνεργασία με την KLINEX και ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα «Καθαροί Ζούμε στο σχολείο»                          ,δίνοντας την δυνατότητα να χορηγηθούν τα σχολεία με απορρυπαντικά και καθαριστικά εξασφαλίζοντας έτσι επάρκεια για όλη την χρονιά 2020-2021.

 1. Τα σχολεία που έλαβαν από 13(ΔΕΚΑ ΤΡΙΑ) κιβώτια απορρυπαντικά και καθαριστικά της ΚLINEX είναι « 1ο,2ο,3ο,4ο Δημοτικά Κουφαλίων , 2Ο Νηπιαγωγείο Κουφαλίων ,5ο Νηπιαγωγείο Κουφαλίων, Νηπιαγωγείο Καστανά, Δημοτικό Σχολείο Άδενδρου, Νηπιαγωγείο Άδενδρου, Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Λουδία ,Δημοτικό Σχολείο Μ. Μοναστηρίου»

31.Με τα έσοδα από το φιλανθρωπικό GALA καλύψαμε μέρος για την αγορά κουρτινών στο Δημοτικό Σχολείο Μ. Μοναστηρίου .

32.Με τα έσοδα από φιλανθρωπικό GALA καλύψαμε μέρος για την αγορά κουρτινών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κουφαλίων  .

 1. Με τα έσοδα από φιλανθρωπικό GALA καλύψαμε μέρος για την αγορά χαλιών στο 2ο & 5ο Νηπιαγωγείο Κουφαλίων

35.Με τα έσοδα από φιλανθρωπικό GALA καλύψαμε μέρος για την αγορά κουρτινών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κουφαλίων  .

36.Διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Ευρωπαϊκά Προγράμματα για νέους» με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς κο Μπάμπη Παπαϊωάννου .

 1. Κατόπιν επαφών και συναντήσεων της Προέδρου και μελών του ΔΣ με την Εurobank AE , εξασφαλίστηκε δωρεά προς της Ένωση Γονέων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος ,2 λειτουργικών υπολογιστών πλήρως εξοπλισμένων για κάλυψη αναγκών των σχολικών δομών.
 2. Παρέμβαση στο Δήμο με σχετικό μας αίτημα προς την Τεχνική Υπηρεσία για  ηλεκτρολογική εγκατάσταση στο Δημοτικό σχολείο Λουδία στην αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών.
 3. Διοργάνωση ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Βασικής Υποστήριξης της Ζωής ERC σε συνεργασία με το Kidssavelives .
 4. Δημιουργία και υλοποίηση σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ το καινοτόμο- ψηφιακό εργαλείο EMS/ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ . Ένα θεσμοθετημένο εργαλείο των Δήμων στα χέρια της σχολικής κοινότητας. Μια πανελλήνια πρωτιά που κίνησε το ενδιαφέρον της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
 5. Παρουσίαση το ψηφιακό εργαλείο EMS /ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ στην Υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη.

43.Δημιουργία και σύσταση επιτροπών του φορέα μας για την εύρυθμη λειτουργία αυτού.

44.Κατάθεση πρότασης στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» για διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.. Με έγκριση του ΔΣ της επιτροπής «Ελλάδα 2021» η πρόταση μας έγινε αποδεκτή με χορηγό την Γαλακτοβιομηχανία Μεβγάλ.

45.Συμμετοχή στον πανελλαδικό διαγωνισμό Green Tech Challenge ,όπου και συμμετείχαμε με πρόταση πράσινης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και προκριθήκαμε στις 63 καλύτερες προτάσεις πανελλαδικά.

46.Διοργάνωση συγκέντρωσης αγαθών για τους πληγέντες στο Ν. Λάρισας.

 1. Διοργάνωση συγκέντρωσης αγαθών για τους πληγέντες στο Ν. Καρδίτσας .

48.Κατάθεση πρότασης στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στην πρόσκληση με θέμα  ‘Πράσινη Επιχειρηματικότητα’  και έγκριση αυτής για υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος  με χρηματοδότηση σε σχολεία της Α/θμιας.

Και όπως είπε ο Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω , «Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σ’ αυτόν τον κόσμο, είναι αυτοί που σηκώνονται, αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν, κι αν δεν τις βρουν, τις διαμορφώνουν μόνοι τους ».Αυτοί είμαστε όλοι εμείς οι γονείς .

Ευελπιστούμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα .

Ο κύκλος αυτός  έκλεισε! Πάμε να ανοίξουμε έναν νέο …….

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος                                                                                      Η Γραμματέας

Βαλσαμάκη –Γαλάνη Στέλλα                                                        Ισμαηλίδου Μαρία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *