“Επί τον τύπον των ήλων”-Γιατί εκτίθεστε κύριε Δήμαρχε ; 

Γιατί εκτίθεστε κύριε Δήμαρχε ; 

Στον διαδικτυακό τόπο της Μακεδονίας, (makthess), δημοσιεύθηκε συνέντευξη του δημάρχου Χαλκηδόνος κ.Αναγνωστόπουλου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και η παράταξή του στην διοίκηση του Δήμου με την ισχύουσα ακόμα απλή αναλογική.  Είναι μια συνέντευξη , σα να κάνει παράπονα στον δάσκαλο ο μικρός μαθητής , γιατί ένας συμμαθητής του ,του πήρε την σβήστρα .  Στη συνέντευξη αυτή, λίγο πολύ, ο Δήμαρχος επιρρίπτει όλες τις ευθύνες της κακής διοίκησης του Δήμου στην αντιπολίτευση, η οποία καλώς η κακώς, αυτή την στιγμή έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

Η αναξιοκρατία, η ανασφάλεια, η μη αναγνώριση, ο φόβος για τις ικανότητες αυτών που έχουμε απέναντί μας,  – οι οποίες μπορεί να είναι πιο ισχυρές από τις δικές μας -, μας οδηγούν σε αντιδράσεις και κατευθύνσεις απαξίωσης και καταδίκης κάθε θετικής πρότασης, καθώς απουσιάζει η σκέψη του κοινού καλού και κυριαρχεί η σκέψη του ατομικού συμφέροντος (αξιώματα – θέσεις, «καρέκλες»).  Δυστυχώς, αυτές οι νοοτροπίες επικρατούν και «επιπλέουν» στη συνείδηση ορισμένων, οι οποίοι επιθυμούν να τις αναγάγουν ως κύριο χαρακτηριστικό επιβίωσης .

Ανικανότητα, ανευθυνότητα, ανυπαρξία, αδιαλλαξία ( και είμαστε ακόμα στο Α ), είναι μερικά μόνο από τα γνωρίσματα που έχει η σημερινή δημοτική αρχή – φανταστείτε να πάμε και στα υπόλοιπα γράμματα της αλφαβήτου .  Κρίμα που η λέξη Αναγέννηση, που χαρακτήριζε την παράταξη του κυρίου Αναγνωστόπουλου, ξεκινάει με Α .

Ξεκινώντας, πρέπει να τονίσουμε , ότι δεν υπάρχει κανένα πνεύμα συνεργασίας σε κανένα τομέα με καμία παράταξη της αντιπολίτευσης.  ( Με την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον κύριο Δήμαρχο ότι οι παρατάξεις είναι 5 και όχι 6 εκτός κι αν έχει στο μυαλό του κάτι άλλο ) . Κι αυτό αποδεικνύεται από τα δημοτικά συμβούλια, όπου σε οποιαδήποτε πρόταση της αντιπολίτευσης, οι απαντήσεις του Δημάρχου ήταν αρνητικές.  Όσες φορές κι αν ρωτήθηκε ο κύριος Δήμαρχος αν χρειάζεται οποιαδήποτε βοήθεια, σε οποιοδήποτε θέμα, όσες φορές κι αν προτάθηκαν κοινές λύσεις για κοινούς στόχους, δεν δέχτηκε, με αποτέλεσμα οι προτάσεις να πέφτουν πάνω σε τοίχο.   Κουνώντας το δάχτυλο δεν επιζητείς συναίνεση, ούτε συνεργασία, κουνώντας το δάχτυλο, το μόνο που καταφέρνεις είναι να βάζεις απέναντί σου, όχι μόνο τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και τους πολίτες του δήμου μας .

Ανοίξτε τα παράθυρα κύριε Δήμαρχε, αφήστε να μπει φρέσκος αέρας, να μπει ο αέρας της αναγέννησης  ( άλλωστε αυτό δεν πρεσβεύατε ? ) . Μπορεί να ξεκινήσατε τη θητεία σας με όρεξη, αλλά στην πορεία έχετε καταλήξει να μην έχετε ούτε προγραμματισμό, ούτε αρχή, και για το τέλος το συζητάμε. Το θέμα είναι όμως, ότι οι πολίτες παραπλανήθηκαν και οδηγήθηκαν σε μια εκ του αποτελέσματος αποτυχημένη επιλογή που έφερε μια κακή λύση, δηλαδή την διοίκησή σας .

Δυστυχώς απεδείχθη περίτρανα, ότι επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των πολιτών μας με το χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς πολύ νωρίς η ποσοτική και ποιοτική ανεπάρκεια των διοικούντων, κατέστη πασιφανής σε όλα τα επίπεδα .

Όσο για την ανταρσία που αναφέρατε, καλό θα ήταν να κοιτάξετε πρώτα τα του οίκου σας, γιατί μετά την πρώτη ανεξαρτητοποίηση, ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλες, και θα καταλήξετε να γίνετε όπως οι ποδοσφαιρικές ομάδες, που όταν μια ομάδα μείνει με 6 παίκτες, ο διαιτητής λήγει το παιχνίδι και το κατοχυρώνει στον αντίπαλο ….

“Επί τον τύπον των ήλων”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *