Επιστολή κ.Σαραφίδη προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. Δ. Χαλκηδόνος

Από τον επικεφαλή της παράταξης “Σύμπραξη Ευθύνης” κ.Σαραφίδη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή

ΠΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ κο ΤΑΧΤΑΤΖΟΓΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Αξιότιμε κε Πρόεδρε,

Με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Πέμπτη 10/02/2022 και ώρα 18.00 μμ, με θέμα την ενημέρωση για την διοικητική λειτουργία και διεργασίες της Διαδημοτικής Επιχείρησης ΝΕΦΕΛΗ, έχω να σας επισημάνω τα εξής:

Το  σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο μας ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2019 ενώ η σημερινή διοίκηση του ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ εκλέχτηκε τον Μάρτιο του 2021 λόγω του ότι κάποιοι αμφισβητούσαν την νομιμότητα της διαδικασίας.

Σε όλο αυτό το διάστημα, μέχρι τις εκλογές που ανέδειξαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, υπήρξαν δεκάδες αναφορές – καταγγελίες από συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο με στόχο να σταματήσουν μία δημιουργική πορεία της Διαδημοτικής Επιχείρησης και να σπιλώσουν τα άτομα που ήταν σε προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια.

Όλα αυτά κατέρρευσαν από τελεσίδικες αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενώ σύντομα αναμένεται και η απόφαση της Δικαιοσύνης από καταγγελίες του ιδίου δημοτικού συμβούλου.

Παράλληλα στο διάστημα από την αίτηση των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων μέχρι την διενέργεια του συμβουλίου, έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης video που απομονώνουν αποσπασματικές κουβέντες μου, δημιουργώντας ένα τοξικό κλίμα, με σκοπό μόνο την δημιουργία εντυπώσεων και την κατασυκοφάντηση των πολιτικών του αντιπάλων.

Σας θυμίζω ότι η Διαδημοτική Επιχείρηση είναι μία επιχείρηση όπου συμμετέχουν οι Δήμοι Δέλτα, Χαλκηδόνος και Ωραιοκάστρου.

Επίσης σας θυμίζω πως ο δικό μας Δήμος κατέχει το μειοψηφικό πακέτο σε σχέση με το Δήμο Δέλτα.

Μία επιχείρηση που λειτουργεί συνεχώς και αδιαλείπτως από το 1995, χωρίς να χρηματοδοτείται από τους δημοτικούς προϋπολογισμούς, διεκδικώντας ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα κυρίως για ανέργους και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Μια επιχείρηση της αυτοδιοίκησης που αγκαλιάζει όλη την Δυτική Ύπαιθρο του Νομού Θεσσαλονίκης με τεράστιο έργο που ξεκίνησε από τον πρώτο Πρόεδρο τον κο Νικόπουλο Βενέδικτο, σημερινό Πρόεδρο Βαθυλάκου. Μετέπειτα τον πρώην Δήμαρχο κο Αραμπατζή Αριστείδη, τον αείμνηστο πρώην Δήμαρχο κο Γιουτίκα Νικόλαο και ακολούθως τον πρώην Δήμαρχο κο Γλώσση Γεώργιο και τον πρώην Δήμαρχο κο Φωτόπουλο Ευθύμιο.

Σήμερα Πρόεδρος είναι ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δέλτα κος Ναζλίδης Χρήστος – Οικονομολόγος.

Είναι δυνατόν όλη αυτή η προσπάθεια της αυτοδιοίκησης σε όλη τη δυτική ύπαιθρο του νομού μας να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων στο δικό μας Δήμο χωρίς να συμμετέχουν και οι άλλοι εταίροι;;;;;

Κλείνοντας κύριε Πρόεδρε,

σας προτείνω σε συνεργασία με τους άλλους Δήμους που συμμετέχουν να γίνει μία συζήτηση όπου θα μπουν όλα τα ζητήματα για το παρόν και το μέλλον του ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ, όσο το δυνατόν συντομότερα, καλώντας όλα τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων από τους Δήμους Δέλτα, Χαλκηδόνος και Ωραιοκάστρου.

Τέλος,

να είναι αυτή η προσπάθεια της συνέλευσης όλων των δημοτικών συμβούλων μία προσπάθεια να αναπτύξουμε δράσεις για την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάζεται και να βάλουμε προτεραιότητες για τους δημότες που ζουν στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή του νομού μας.

Με εκτίμηση

ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ¨ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ¨