Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις σταθμευμένων οχημάτων που έλαβαν χώρα κυρίως σε χώρο στάθμευσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις σταθμευμένων οχημάτων που έλαβαν χώρα κυρίως σε χώρο στάθμευσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Ταυτοποιήθηκε μέλος συμμορίας, το οποίο και συνελήφθη

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα οχήματα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 34χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παράβαση Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, δρώντας ως εγκληματική ομάδα με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προέβαιναν σε διαρρήξεις σταθμευμένων αυτοκινήτων.

Ειδικότερα προέκυψε, ότι κατά το χρονικό διάστημα από τα μέσα Δεκεμβρίου 2022 έως τα μέσα Μαΐου 2023, διέρρηξαν σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης συνολικά δεκατρία (13) οχήματα, εκ των οποίων οι περισσότερες σε χώρο στάθμευσης στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αφαιρώντας προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα (ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης) συνολικής αξίας άνω των 15.000 ευρώ και χρηματικά ποσά (540 ευρώ και 300 λέβα Βουλγαρίας).

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία του 34χρονου από αστυνομικούς της επιληφθείσας Υπηρεσίας, με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της ίδιας Διεύθυνσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα τυφέκιο (καραμπίνα) με παραποιημένα τον αριθμό και τη μάρκα του, για το οποίο δεν έφερε την προβλεπόμενη άδεια οπλοκατοχής και συνελήφθη, (30) φυσίγγια καραμπίνας και έτερα αντικείμενα η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.