Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής

Στο πλαίσιο μεθοδικών και επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την ταυτοποίηση ατόμων που ενέχονται στην τέλεση διαφόρων αδικημάτων σε προγενέστερο χρόνο, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνίασαν διαρρήξεις οικιών.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος επτά (7) συνολικά αλλοδαπών, κατά περίπτωση, ηλικίας 30 έως 52 ετών, για πράξεις που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου 2019 – Ιουλίου 2022, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα:

  • Πέντε (5) εκ των ανωτέρω, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προέβησαν, από το Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2019, σε δύο (2) διαρρήξεις οικιών στη Θεσσαλονίκη, αφαιρώντας κοσμήματα αξίας (9.600) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (3.500) ευρώ.
  • Τον Ιούλιο του 2022, 25χρονος παραβίασε μπαλκονόπορτα οικίας στην περιοχή της Περαίας και εισήλθε σε διαμέρισμα, χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε.
  • Τον Ιούνιο του 2022, 30χρονος παραβίασε παράθυρο οικίας σε περιοχή της Χαλκιδικής και αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.