Εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών, περιπτώσεις διαφόρων αδικημάτων

Εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών, περιπτώσεις διαφόρων αδικημάτων

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος δεκατριών (13) συνολικά ατόμων.

Συγκεκριμένα,

  • αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος (10) συνολικά ατόμων για (6) περιπτώσεις απάτης με υπολογιστή μέσω υποκλοπής τραπεζικών στοιχείων. Ειδικότερα, οι ανωτέρω παρέπεμπαν τα θύματά τους σε ιστοσελίδες κλώνους τραπεζικών καταστημάτων αποσπώντας τους προσωπικά στοιχεία και κωδικούς με αποτέλεσμα να καταφέρουν να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των (86.163,53) ευρώ μεταφέροντας το σε εμβάσματα σε διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τόσο της χώρας όσο και του εξωτερικού.   
  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού ο οποίος κατά την τελευταία εβδομάδα εισήλθε 2 φορές σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Χαριλάου και αφαίρεσε από τους υπαλλήλους συνολικά (1.120) ευρώ και πακέτα τσιγάρων. 
  • Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης,  σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 31χρονου ημεδαπού ο οποίος τον Αύγουστο του 2021, είχε μεταβεί σε επιχείρηση εμπορίου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην περιοχή της Ιωνίας και εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου προέβη στην πώληση του ενώ όπως προέκυψε αυτό είχε δηλωθεί στις αρχές ως αντικείμενο απάτης.      
  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού καθώς εισήλθε με τη χρήση αντικλειδιού σε εταιρεία εμπορίας και επεξεργασίας μαρμάρων ιδιοκτησίας του πατέρα του και αφαίρεσε 2 Ι.Χ.Φορτηγά.    

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.