Εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών, περιπτώσεις κλοπών, ληστείας και απάτης 

Εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών, περιπτώσεις κλοπών, ληστείας και απάτης 

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από το Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών, μία (1) ληστείας και μία (1) περίπτωση απάτης, ενώ σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά (7) συνολικά ατόμων.

Ειδικότερα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

  • Αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιούλιο του 2021 αφαίρεσε με χρήση σωματικής βίας από ημεδαπή, στην περιοχή της Τριανδρίας, μία (1) χρυσή αλυσίδα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2022 αφαίρεσε ένα (1) δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 64χρονου ημεδαπού από την περιοχή του Φαλήρου.
  • Δύο αλλοδαπών, οι οποίοι τον Δεκέμβριο του 2021 αφαίρεσαν από την περιοχή της Τούμπας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού.
  • Αλλοδαπού, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2021, αφού παραβίασε την είσοδο καταστήματος – αναψυκτηρίου αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και δύο φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά.
  • 67χρονου αλλοδαπού, ο οποίος απογευματινές ώρες της 02-02-2023, εντός αστικού λεωφορείου, αφαίρεσε από 52χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (595) ευρώ.
  • Δυο ημεδαπών ηλικίας 60 και 32 ετών (πατέρας – γιός), οι οποίοι τον Ιούλιο του 2022, παριστάνοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά απέσπασαν από 22χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ με το πρόσχημα πώλησης ενός καναπέ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.