Εξιχνιάστηκε υπόθεση διακεκριμένης κλοπής ηλεκτρονικών συσκευών από εταιρεία

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διακεκριμένης κλοπής ηλεκτρονικών συσκευών από εταιρεία

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη, 22χρονος υπάλληλος της επιχείρησης

Η μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής ηλεκτρονικών συσκευών από εταιρεία σε περιοχή του Δήμου Δέλτα.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός – υπάλληλος της επιχείρησης και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας που πραγματοποιήθηκε στην ανωτέρω Υπηρεσία, απογευματινές ώρες χθες (11-10-2023) οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία κατελήφθη ο 22χρονος να κατέχει, στερούμενος νόμιμων παραστατικών, σκληρούς δίσκους και κάρτες μνήμης, τα οποία προέκυψε ότι αφαίρεσε την ίδια ημέρα από χώρο της εταιρείας στην οποία εργάζεται.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή του και στην οικία του:

  • (56) σκληροί δίσκοι,
  • (25) κάρτες μνήμης,
  • (4) επεξεργαστές υπολογιστών,
  • (1) κάρτα γραφικών και
  • (2) κάρτες RAM.

Τα ανωτέρω αντικείμενα αναγνωρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και του αποδόθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα, προκύπτει ότι κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου 2023 έως και την ημέρα της σύλληψής τους, αφαίρεσε από χώρους της εταιρείας ποσότητες εξαρτημάτων – μερών ηλεκτρονικών συσκευών συνολικής αξίας που υπερβαίνει τις (10.000) ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.