Φώτης Κυριακίδης: “Τι κάνεις;”

Άρθρο του κ.Φώτη Κυριακίδη-Ενεργοί δημότες Χαλκηδόνος

 

Κάθε φορά που έρχεται η κουβέντα για την διοίκηση του δήμου, κοινή διαπίστωση είναι η ανάγκη εκσυγχρονισμού της.

Ο νεποτισμός, ή ευνοιοκρατία, ή τσατσιλίκι, όπως θέλετε πείτε το, θεωρείται το κύριο αίτιο της οπισθοδρόμησης της χώρας μας. Ως πολιτικό εργαλείο χρησιμοποιήθηκε τους τελευταίους αιώνες για την αναπαραγωγή στην εξουσία της άρχουσας τάξης στη χώρα μας, σε αντιδιαστολή με τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης και όλου του σημερινού αναπτυγμένου κόσμου, που επέλεγαν τα στελέχη της διοίκησής τους με κριτήριο το αποτέλεσμα και όχι την προσωπική υπόσχεση. Αυτή ακριβώς ήταν και συμπεριφορά του δημάρχου μας και στην προηγούμενή του διοίκηση ως Δήμος Κουφαλίων, πράγμα που με ευλαβική συνέπεια συνεχίζει και σήμερα.

Ζούμε την εποχή του τελευταίου ΕΣΠΑ ίσως, 2014 -2020.

Η τελευταία μας ελπίδα για να πάρει μια αναπτυξιακή ώθηση ο Δήμος μας και να φτιάξει ένα ανθρώπινο περιβάλλον για την καθημερινότητα. Για τον λόγο αυτό, ο δήμαρχός μας προκηρύσσει δύο θέσεις ειδικών συμβούλων. Ενός μαθηματικού και ενός δασκάλου ή φιλολόγου. Είναι κατά την άποψή του τα εργαλεία που χρειάζεται ο δήμος μας να βγει από την κρίση.

Βέβαια, δεν περιμένεις πολλά πράγματα από ένα δήμαρχο που αποκαλεί άσχετο οποιονδήποτε έχει άποψη, γιατί ακριβώς δεν αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα ύπαρξής της. Δεν είναι πολύς καιρός που απαιτούσε από νομικό να μην εκφέρει την νομική του άποψη μέσα σε επιτροπή που κλήθηκε να παραστεί, όταν η άποψη δεν τον εξυπηρετούσε.

Η επιλογή των συμβούλων είναι μεν δικό του ζήτημα, αλλά ως αποτέλεσμα μας αφορά όλους και έχουμε υποχρέωση να φωνάξουμε ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ; Δεν βλέπεις που οδηγείς το Δήμο άλλη μια φορά; Εσείς κύριοι, που όλα τα χρόνια φωνάζατε για την ανικανότητά του και σήμερα κάθεστε δίπλα του μουγγοί, με τι μεταφράζετε τη σιωπή σας; Τον κατηγορούσατε για δύο χαμένες τετραετίες, θα επιτρέψετε μια τρίτη με την δική σας συμμετοχή; Θα φωνάζετε ότι είμαστε ένας φτωχός δήμος; Τι επιτρέπετε να γίνει σήμερα;

Ως δημοτικός σύμβουλος και ως άνθρωπος έχω την υποχρέωση να δηλώσω ότι με την συγκεκριμένη πολιτική στάση και συμπεριφορά δεν θέλω να έχω καμία σχέση.

Φώτης Κυριακίδης

Σημ e-koufalia.gr :

  1. Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον δικτυακό τόπο του e-koufalia.gr  εκφράζουν την άποψη των δημιουργών τους και όχι κατ’ ανάγκη την άποψη των φορέων που επιβλέπουν το e-koufalia.gr , εκτός και αν κάτι τέτοιο αναφέρεται ρητά στα άρθρα.
  2. http://e-koufalia.gr/ori-chrisis/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *