Γ.Αρβανιτίδης:Ερώτηση για ΣΔΙΤ που εγκλώβισε σε αδιέξοδο την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα, Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη με θέμα την επιλογή της Κυβέρνησης για ΣΔΙΤ που εγκλώβισε σε αδιέξοδο την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ.

Ο βουλευτής κινήθηκε ορμώμενος από τα πρόσφατα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το χρονοδιάγραμμα της ανάπλασης της ΔΕΘ πάει όλο και πιο πίσω εξαιτίας της αδυναμίας εξεύρεσης των αναγκαίων κονδυλίων για την ολοκλήρωση του Real Estate Project που έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση να προωθήσει μέσω ΣΔΙΤ.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, δυο χρόνια πριν, ζητούσε αλλαγή του πλάνου για την «ανάπλαση» της περιοχής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πρότεινε συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση και έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου ότι η εξαγγελία της «ανάπλασης της ΔΕΘ» μέσω ΣΔΙΤ είναι ένα οικονομικό και πολιτικό ατόπημα. Σήμερα, δυο και πλέον χρόνια μετά, η Κυβέρνηση της ΝΔ έχοντας βάλει για μια ακόμα φορά το «κάρο μπροστά από το άλογο» προώθησε μόνο αρχιτεκτονικές μελέτες και την αλλαγή του χωροταξικού σχεδίου της εν λόγω περιοχής, χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει τα απαιτούμενα ποσά για την προωθούμενη «ανάπλαση», της οποίας ο προϋπολογισμός διαρκώς αυξάνεται και υπερδιπλασιάζεται, χωρίς κανείς να γνωρίζει το ακριβές ποσό.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, ο Γιώργος Αρβανιτίδης ζητά να μάθει από τους Υπουργούς εάν προτίθενται να ανατρέψουν τον αρχικό τους σχεδιασμό και να υιοθετήσουν την εδώ και χρόνια τεκμηριωμένη πρόταση για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη και την αξιοποίηση του υπάρχοντος χώρου ως μητροπολιτικού πάρκου, ποιος ο Προϋπολογισμός του έργου και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής και ποια ακριβώς θα είναι η συμμετοχή και η οικονομική συμβολή του Δημοσίου σε αυτό το έργο ΣΔΙΤ και από που θα προέρχονται αυτά τα ποσά.