Γ.Παπαμιχαήλ:Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Χαλκηδόνος 2022

Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Χαλκηδόνος 2022.

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης περιμέναμε ότι ο κ. Αναγνωστόπουλος θα έχει αποκτήσει μία σχετική διοικητική ωριμότητα.

Γράφει ο Γιάννης Παπαμιχαήλ-Δημ.Σύμβουλος Σύμπραξης Ευθύνης

Δυστυχώς, το Τεχνικό Πρόγραμμα που κατέθεσε προς συζήτηση αποδεικνύει ότι η πολιτική του σκέψη έχει μείνει στην εποχή των Μαυρογιαλούρων και ο ίδιος δεν έχει να συνεισφέρει τίποτα στην ανάγκη του τόπου μας για μακρόπνοη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σε αυτό το συμπέρασμα συνηγορεί και η προσπάθεια του κ. Αναγνωστόπουλου να μας παρουσιάσει ως μέγιστο επίτευγμα των ¨ακροβασιών¨ του την παρουσία κάποιων έργων στα Συνεχιζόμενα Έργα του Δήμου.

Αυτά τα έργα λοιπόν είναι άλλα της προηγούμενης διοίκησης και άλλα του περσινού Τεχνικού Προγράμματος, που κατέθεσαν και υπερψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Με απλά λόγια μας παρουσίασε σαν επίτευγμά του το έργο της προηγούμενης διοίκησης και το όραμα της σημερινής αντιπολίτευσης.

Είναι χρήσιμο να υπερτονίσουμε το γεγονός ότι ο κ. Αναγνωστόπουλος συνέταξε ένα σχέδιο χωρίς να λάβει υπόψη τις απόψεις των Υπηρεσιακών Παραγόντων του Δήμου.

Άλλωστε, όπως ο ίδιος και η γραμματέας του μας ενημέρωσαν,  οι υπηρεσίες του Δήμου μας είναι α-νε-πα-ρκείς τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

Εξάλλου, κατόρθωσε να αναγάγει τον σημαντικότερο μοχλό ανάπτυξης του τόπου μας σε ένα σύνολο προεκλογικών υποσχέσεων χαμηλής αισθητικής μετατρέποντας το Τεχνικό Πρόγραμμα σε λίστα καθημερινών οικοδομικών εργασιών.

Η παράταξη μου, η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, με την πρόταση της απέδωσε στο Τεχνικό Πρόγραμμα την βαρύτητα που του αξίζει και συνέταξε μία πρόταση με την ματιά στραμμένη στο μέλλον.

Άλλωστε ό ίδιος ο κ. Αναγνωστόπουλος αναγκάστηκε να χαρακτηρίσει μεγαλόπνοο το σχέδιο μας και να του αποδώσει τα εύσημα.

Παρόλα αυτά η πρόταση μας καταψηφίστηκε.

Δυστυχώς το πλήγμα για τον τόπο θα είναι ΒΑΡΥ και ΙΣΤΟΡΙΚΟ.

Χρήματα που με κόπο καταβάλλει ο κάθε συμπολίτης μας, θα διασπαθιστούν σε ένα σωρό υποβαθμισμένων εργασιών ψηφοθηρικού χαρακτήρα και “ΕΞΑΓΟΡΑΣ” συνειδήσεων .

Χρήματα που θα αποτελούσαν έναν ισχυρό μοχλό τοπικής ανάπτυξης.

Χρήματα που θα άλλαζαν την εικόνα των χωριών μας, των σχολείων μας και των χώρων αθλητισμού.

Δυστυχώς για τον τόπο μας και την κοινωνία μας χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία.

Έχω την συνείδηση μου ήσυχη.

Εγώ και η παράταξη μου κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας.