Γ.Παπαμιχαήλ:” Όταν το θράσος περισσεύει..”

Όταν το θράσος περισσεύει .

Παρακολουθώντας δημοσιεύσεις του Δήμου Χαλκηδόνος με πρωτοστάτες τον κ. Αναγνωστόπουλου και τον κ. Βαϊνά, αλλά και μετά την συζήτηση του θέματος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο νοιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ δημόσια για το θέμα των παιδικών χαρών.

Ισχυρίζεται ο κ. Αναγνωστόπουλος αλλά και ο κ. Βαϊνάς, ότι υλοποιούν τον σχεδιασμό τους για τις παιδικές χαρές που τα παιδιά δυστυχώς στερήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια (sic).

Θα επιχειρηματολογήσω με όσον το δυνατόν  μεγαλύτερη συντομία και σαφήνεια ώστε να γίνω αντιληπτός από τους συμπολίτες μου.

Τον Μάρτιο του 2017 ανέλαβα τα καθήκοντα μου ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και παρέδωσα την έδρα μου τον Αύγουστο του 2019. Στο διάστημα της θητείας μου πράξαμε τα ακόλουθα:

-Αναλάβαμε την ευθύνη και μετατρέψαμε  την ειλημμένη απόφαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την αποξήλωση των παιδικών χαρών σε πολιτική απόφαση, αψηφώντας το πολιτικό κόστος και την εκλογική φθορά.

-Πετύχαμε συμφωνία με τον TAP για την προμήθεια εξοπλισμού  28 παιδικών χαρών με χορηγία ύψους  περίπου 818.000€. Μάλιστα αυτό το χορηγικό πρόγραμμα ήταν ένα από τα υψηλότερα αν όχι το υψηλότερο που αποδέχτηκε ο TAP σε όλη την χώρα.

-Μετά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης χορηγίας με τον TAP ολοκληρώσαμε την ανακατασκευή 14 εξ αυτών και ξεκινήσαμε την διαδικασία οριστικής αδειοδότησής  τους.

-Συνεχίσαμε από κοινού με τον ΤΑΠ τον σχεδιασμό για την ανακατασκευή 13 ακόμη παιδικών χαρών, οι οποίες θα υλοποιούνταν μέσω της νέας σύμβασης χορηγίας που θα υπογράφαμε.

-Εντάξαμε στο πρόγραμμα Φιλόδημος άλλες 11 παιδικές χαρές,

-Σε άλλη εγκεκριμένη πρόταση μας στο Φιλόδημος, , συμπεριλάβαμε 3 παιδικές χαρές σε τρία νηπιαγωγεία.

Προχωρήσαμε με ίδιους πόρους στην ανακατασκευή και αδειοδότηση δύο παιδικών χαρών.

-Κάθε χρόνο προβλέπαμε στον προϋπολογισμού του Δήμου ένα ποσό για την συντήρηση των υφιστάμενων παιδικών χαρών.

Συμπερασματικά, παραδώσαμε 16 παιδικές χαρές αδειδοτημένες ή υπό καθεστώς αδειοδότησης  και υπό εξέλιξη την επαναλειτουργία άλλων 27 παιδικών χαρών. Δηλαδή έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την επαναλειτουργία 43 παιδικών χαρών προβλέποντας παράλληλα και την συντήρηση τους.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 είμαι Δημοτικός Σύμβουλος στα έδρανα της αντιπολίτευσης και την Διοίκηση του Δήμου ασκεί ο κ. Αναγνωστόπουλος έχοντας πετύχει τα εξής:

– Ακύρωσε τη συμφωνία με τον TAP ακυρώνοντας 13 νέες παιδικές χαρές.

Πρέπει να μας εξηγήσει ΠΩΣ, ΠΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ και με ποια εξουσιοδότηση ή δικαιοδοσία:

 ακύρωσε αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

απώλεσε μια διόλου ευκαταφρόνητη χορηγία για τον Δήμο ύψους περίπου 368.000

 στέρησε από τα παιδιά μας 13 νέες παιδικές χαρές.

-Καθυστέρησε να υλοποιήσει 2,5 χρόνια έτοιμο σχεδιασμό 27 παιδικών χαρών.

Κλείνοντας πρέπει να τονίσω ότι οι παιδικές χαρές που ξεκινήσανε να κατασκευάζονται είναι αυτές που σχεδιάστηκαν την περίοδο 2017-2019 από άλλους και όχι από τον κ. Αναγνωστόπουλο.

Και τελικά πρέπει οι συμπολίτες μου να μάθουν ότι ο κ. Αναγνωστόπουλος, που εκλέχτηκε με σημαία του το θέμα των παιδικών χαρών, ξέχασε να συμπεριλάβει στα Τεχνικά Προγράμματα και τους Προϋπολογισμούς που κατέθεσε ως Δήμαρχος έστω και ένα ευρώ για μία παιδική χαρά.

Αντιθέτως, αυτό το έπραξε η σημερινή αντιπολίτευση και το έργο αυτό είναι ίσως

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ