ΓΑΣ Κουφαλίων:” O σύλλογος υπάρχει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αθλητών και των μελών του και τίποτα παραπάνω”

Από την διοίκηση του συλλόγου ΓΑΣ Κουφαλίων λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή

ΠΡΟΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΑΣ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ

Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος (ΓΑΣ) Κουφαλίων δυσφημίστηκε από ανθρώπους που επιθυμούν να προάγουν το προσωπικό τους συμφέρον και  να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους, οφείλω ως Πρόεδρος του ΓΑΣ Κουφαλίων, να υπερασπιστώ τις αποφάσεις και επιλογές του Δ.Σ., με γνώμονα ΠΑΝΤΑ και όταν λέω ΠΑΝΤΑ το εννοώ, το συμφέρον του συλλόγου και των αθλητών του.

Ο ΓΑΣ Κουφαλίων υπάρχει και λειτουργεί κοντά 40 χρόνια τώρα και από αυτόν έχουν περάσει αρκετές Διοικήσεις και προπονητές και έχει μυήσει στον αθλητισμό χιλιάδες παιδιά. Από κει ξεκίνησα και εγώ κάποτε  ως αθλητής, δυναμώνοντας την αγάπη μου για τον αθλητισμό μέσα από την ενασχόληση μου με τη διοίκηση του συλλόγου. Ο λόγος βέβαια που αποφάσισα να ασχοληθώ ήταν τα δυο παιδιά μου, που αποτελούν και αυτοί αθλητές του ΓΑΣ.

Σήμερα ως Πρόεδρος του ΓΑΣ έχω την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μην επιτρέψω σε κανέναν προπονητή/τρια να θεωρήσει το σύλλογο ” δικό του μαγαζάκι”, να οικειοποιηθεί τους αθλητές και το σύλλογο και να υπερεκτιμήσει τη δική του προσφορά έναντι σε κάτι μεγαλύτερο, που είναι ο αθλητικός σύλλογος, πάνω στις ΠΛΑΤΕΣ του οποίου διεκδικεί τις δάφνες, αγωνίζεται και προσφέρει.

Έχει αρχίσει να γίνεται συνήθεια τελευταία ο κάθε δυσαρεστημένος προπονητής να κάνει το δικό του “μαγαζί” γιατί εκτιμά μονόπλευρα τις ικανότητες του και τις δυνατότητες του.  Οι γονείς των αθλητών  και μέλη του συλλόγου μας, αλλά και οι γονείς των αθλητών που θα έρθουν στο σύλλογο μας πρέπει να περιθωριοποιήσουν τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες και να ενισχύσουν το σύλλογο με την εμπλοκή τους  και την υπεράσπιση του, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί ο σύλλογος υπάρχει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αθλητών και των μελών του και τίποτα παραπάνω.

Όσοι είμαστε σήμερα στο τιμόνι του ΓΑΣ πληρώνουμε κανονικά ΟΛΟΙ τις συνδρομές των παιδιών μας και αφιερώνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, με σκοπό να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο σύλλογος, εξυγιάνοντας  και το παραμικρό πρόβλημα που έως τώρα είχε (και πιστέψτε με είχε αρκετά προβλήματα). Αν κάναμε ή όχι καλά τη δουλειά μας θα το δείξει μάλλον ο χρόνος και τα αποτελέσματα που θα επιφέρει η προσπάθεια μας. Ότι άλλο ισχυρίζονται κάποιοι είναι απλώς λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Γονείς  των αθλητών μας θα πρέπει  να επιστήσω την προσοχή σας στα εξής:  Μπορεί τα παιδιά σας να έρχονται σε επαφή με τον προπονητή/τρια περισσότερο και αυτόν/ην  να ξέρουν καλύτερα, όμως εσείς ξέρετε ότι πίσω από κάθε προπονητή/τρια υπάρχει μία διοίκηση που τον/την στηρίζει, υπάρχει ένας σύλλογος στο όνομα του οποίου εργάζεται. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας χειραγωγεί και να σας λέει ότι θέλει. Ελάτε να ρωτήσετε και να μάθετε, γιατί η αλήθεια από τη μία πλευρά είναι η μισή αλήθεια.

Τέλος θέλω να ζητήσω συγνώμη από τα μέλη του συλλόγου που αναγκάστηκαν να πάρουν θέση σε διχαστικές αποφάσεις που πάρθηκαν γι αυτούς χωρίς όμως αυτούς και για την ταλαιπωρία που υπέστησαν από τις όποιες διχοτομήσεις. Δυστυχώς αλλά τελικά μόνο από μια ρήξη επέρχεται η εξυγίανση!!!

Εμείς θα είμαστε εδώ για να ενισχύουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις θετικές δράσεις σε όλα μας τα τμήματα (ΜΠΑΣΚΕΤ, ΒΟΛΛΕΥ, ΣΤΙΒΟΣ). Το δυνατό μας σημείο είναι η φοβερή ομάδα προπονητών που έχουμε και τα φοβερά παιδιά μας!!! Εμπιστευτείτε μας!!!!!!!!!

Με εκτίμηση

Σαμανδαράς Εμμανουήλ

One comment

 1. Ανώνυμος

  “Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς”, λέει ο σοφός λαός, αλλά κάποιοι δεν ακούν! Οπότε ας μιλήσουμε.

  Τα λόγια Σας (πέραν του Θράσους) είναι χωρίς αντίκρισμα, οπότε πολύ καλά τα λέτε, αφού οι πράξεις οι δικές Σας, μιλούν από μόνες τους και ότι σπέρνετε θα θερίσετε.
  Βλέπε υποψηφιότητες σε δημοτικές εκλογές, ΓΑΣ ίσον Μπάσκετ, ΔΑΚ ίσον ΓΑΣ, τηλεφωνήματά σας off the record, καθυστερήσεις διεκπεραίωσης σε δελτία αθλητών εντελώς “τυχαία”, ακύρωση προσπαθειών ανθρώπων που προσφέρουν με μεράκι και την ψυχή τους στα παιδιά, μεροληψία κλπ κλπ. και λίγα λέμε!
  Ποιος σας είπε ότι το αποφασίζω και διατάζω και τα μονοπώλια ευνοούν την ευγενή άμιλλα και συναγωνισμό?
  Καλύτερα λοιπόν να σιωπήσετε γιατί απλά δυσχαίρενετε τη θέση σας και σεις είστε που διχάζετε και διχο-τριχοτομείτε. Μια ματιά ίσως στον “καθρέφτη σας”?Μια αυτοεπισκόπηση; Ποτέ δεν είναι αργά για αυτοβελτίωση. Δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Εξελιχθείτε αντί να πολώνετε! Και μιλήστε με πράξεις ουσίας.
  Και αν εμείς συνεχίζουμε να επιλέγουμε, ψηφίζουμε, ανεχόμαστε αλλά και να δίνουμε χώρο σε ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης, χωρίς κριτική σκέψη, τότε είμαστε άξιοι των επιλογών μας. Ας διαχωρίσουμε πια την ήρα από το σιτάρι.
  Μακάρι να γίνουν άλλοι τόσοι αθλητικοί σύλλογοι με ιθύνοντες και αθλητές Πρότυπα για μικρούς και μεγάλους!
  Σκεπτόμενος/η – άνθρωπος-πολίτης με τάσεις αυτοβελτίωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *