Γέφυρα:Ανεξαρτητοποιήθηκε ο τοπικός σύμβουλος κ.Κουμαράς

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΣΤΟΡΑ ΚΟΥΜΑΡΑ

Κατατέθηκε σήμερα στον Πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Χαλκηδόνος

Κύριε Πρόεδρε, 
Με την επιστολή μου αυτή δηλώνω – καταθέτω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική παράταξη «Αλληλεγγύη – Ενότητα – Συνεργασία», με την οποία αναδείχτηκα τοπικός σύμβουλος Γέφυρας στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου του έτους 2014 στο Δήμο Χαλκηδόνος.

Δεν ξεχνάω ότι το 2014 συμπορευτήκαμε σε μια συνεργασία με τον σημερινό Δήμαρχο, όσοι στις εκλογές του 2010 είχαμε ακολουθήσει τον Μηντσιούδη Μαυρουδή ως τότε υποψήφιο Δήμαρχο. Σε μια συνεργασία με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη και το κοινό καλό του τόπου μας. Σε μια συνεργασία όπου όλοι μας δεσμευτήκαμε να λειτουργήσουμε δημοκρατικά, συναινετικά και κυρίως όχι τοπικιστικά.

Δυστυχώς τρία ολόκληρα χρόνια μετά, διαπιστώνω με απογοήτευση ότι και ο σημερινός Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς αλλά και ο κ. Μηντσιούδης ακολούθησαν πολιτικά το δρόμο του τοπικισμού και του συγκεντρωτισμού, αγνοώντας τις τοπικές μας κοινωνίες

Οι πολιτικές επιλογές των συγκεκριμένων οδήγησαν σε ένα συγκεντρωτικό τρόπο διοίκησης, απομακρύνοντας ικανά στελέχη της παράταξης.

Απαξίωσαν την λειτουργία των τοπικών συμβουλίων μας δίνοντας τους ένα διακοσμητικό ρόλο, αποδεικνύοντας ότι ήθελαν τους συμβούλους τους μόνο για άγρα ψήφων.

Έμειναν μακριά από τα χωριά μας και τα προβλήματά τους. Τους βλέπουμε μόνο στα πανηγύρια.

Ακολούθησαν μια τοπικιστική πολιτική σε όλα. Τρανό παράδειγμα το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων το οποίο τρέχει και στο οποίο προέβλεψαν έργα 450.000 € για τα Κουφάλια, σκορπίζοντας ψίχουλα στα υπόλοιπα χωριά.

Για το χωριό μου τη Γέφυρα δεν προχώρησαν σε τίποτε από όσα δεσμεύτηκαν προεκλογικά. Έκοψαν την μοναδική παροχή νερού για αγροτική χρήση, ενώ άφησαν σε άλλα χωριά. Επιχείρησαν να υδροδοτήσουν το χωριό από παλιό αγωγό αμιάντου της Ομοσπονδίας. Αδιαφόρησαν για την κατασκευή πεζοδιάβασης, την άρδευση των υψωμάτων μας, την αποκατάσταση των ζημιών στους δρόμους από τα έργα της αποχέτευσης. Άφησαν το χωριό χωρίς δημοτικό ίντερνετ. Δεν μας στέλνουν εδώ και μήνες το φάκελο με την κοστολόγηση των εργασιών στο κλειστό γυμναστήριο. Αποφεύγουν να μας ενημερώσουν για τα ανταποδοτικά οφέλη που ζήτησαν από τον ΤΑΡ. Υποτίμησαν πολιτικά τις εκδηλώσεις στη Γέφυρα για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

Και τέλος διέγραψαν και οι δυο τους για τους δικούς τους λόγους, αναίτια και με μια παράλογη απόφαση, τον πρόεδρο του χωριού μου. Γιατί διεκδικούσε και πίεζε διαρκώς για το καλό του χωριού του. Πρόσβαλλαν έτσι όλους τους κατοίκους της Γέφυρας. Για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να τους ξεχάσουμε και στο μέλλον.

Μετά από αυτά κι άλλα πολλά που έχουν συμβεί, δηλώνω ότι δεν έχω θέση σε μια τέτοια παράταξη. Δηλώνω ότι αποχωρώ από τις τάξεις της και παραμένω στο τοπικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος τοπικός σύμβουλος. Καλώντας όσους και όσες συναδέρφους έχουν απογοητευτεί από την παράταξη αυτή, να πράξουν το ίδιο.

Νέστωρ Κουμαράς,
ανεξάρτητος Τοπικός Σύμβουλος Τ.Σ. Γέφυρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *