Γέφυρα:Ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Χαλκηδόνος λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκηδόνος, της 30ης Μαΐου 2018, εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’αριθμ. 83/2018 προμελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου συνολικού προϋπολογισμού ύψους 674.138,00€, για την εκτέλεση της πράξης με τίτλο ‘Ενεργειακή Αναβάθμιση Δ.Α.Κ. Γέφυρας’ με σκοπό την υποβολή πρότασης στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 10 <<Εφαρμογή Στρατηγικών Επίτευξης Χαμηλών Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα με έμφαση στις αστικές περιοχές>> του Επιχειρησιακού Προγράμματος <<Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη>>, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στο προαναφερθέν Κλειστό Γυμναστήριο στη Δ.Κ. Γέφυρας, πρέπει υποχρεωτικά να αναβαθμίζουν την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου στην  κατηγορία Β΄ και άνω, σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.ΕΝ.Α.Κ.). Ως εκ τούτου, προτείνονται οι εξής παρεμβάσεις:

α) αντικατάσταση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης (καυστήρας/λέβητας/σωληνώσεις) με σύστημα που επιτρέπει χρήση ΑΠΕ, όπως η αντλία θερμότητας και αντικατάσταση παλαιών τοπικών μονάδων κλιματισμού με σύγχρονες υψηλής απόδοσης,

β) εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ για αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με ενεργειακό συμψηφισμό (net metering),

γ) εγκατάσταση σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και

δ) εγκατάσταση ηλιακών συστημάτων για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Έτσι, μέσα από τις παρεμβάσεις αυτές θα εξασφαλιστεί η ενεργειακή αναβάθμιση μίας εκ των μεγαλυτέρων και κοστοβόρων (ενεργειακά) κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, που φιλοξενεί αγώνες Εθνικών κατηγοριών, συμβάλλοντας στη μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας, καθώς και στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω πρόταση είναι πλήρως χρηματοδοτούμενη και ο Δήμος Χαλκηδόνος δεν θα επιβαρυνθεί με κόστος συμμετοχής σε αυτήν.

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαλκηδόνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *