Γέφυρα:Τοποθέτηση Ευσταθιάδη για αποτελέσματα ανάλυσης στερεών υλικών

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΕ ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΓΕΦΥΡΑΣ

Ενημερώθηκα από κατοίκους της Γέφυρας για τα αποτελέσματα πρόσφατης χημικής ανάλυσης που έγινε σε δείγμα στερεών υλικών τα οποία έχουν απορριφθεί κατά τους τελευταίους μήνες σε χώρο του αγροκτήματος Γέφυρας.

Ζήτησα να παραλάβω την ανάλυση και διαπίστωσα ότι πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο εργαστήριο και ότι στις μετρήσεις που έγιναν, βρέθηκαν σε σημαντική περιεκτικότητα οι εξής ουσίες :

Αρσενικό, Μόλυβδος, Μαγγάνιο, Κάδμιο, Χρώμιο, Χλωριούχα, Νιτρικά, Νιτρώδη.

Με βάση τα παραπάνω και επειδή το αποτέλεσμα των μετρήσεων του πιστοποιημένου εργαστηρίου σχετίζεται άμεσα με την προστασία του υπέρτατου αγαθού της υγείας και του περιβάλλοντος, θεωρώ υποχρέωσή μου ως δημοτικός σύμβουλος να αναρτήσω προς ενημέρωση των κατοίκων, το συγκεκριμένο απόσπασμα από τις μετρήσεις των παραπάνω ουσιών.

Δηλώνω εκ των προτέρων ότι για ευνόητους λόγους, δεν αναρτώ το όνομα της εταιρίας, γιατί δεν επιθυμώ με κανένα τρόπο να κατηγορηθώ ότι προσπαθώ να θίξω τα επιχειρηματικά συμφέροντα του οποιουδήποτε. Δεν με αφορούν καθόλου τέτοιες επιλογές. Με ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο η προστασία της υγείας των κατοίκων και η απρόσκοπτη και πλήρη ενημέρωσή τους.

Θεωρώ ότι μετά και την παραλαβή αυτών των μετρήσεων, είναι πλέον η ώρα της ευθύνης για τον καθένα μας και ειδικά για όσους είμαστε γονείς και εκλεγμένοι εκπρόσωποι της κοινωνίας.

Άποψή μου είναι ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πιστεύω ότι είναι υποχρέωση των δημοτικών συμβούλων να λάβουμε απόφαση και να ζητήσουμε την επιπλέον διενέργεια όλων των ενδεδειγμένων αναλύσεων από τους αρμόδιους φορείς ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, προκειμένου να έχουμε και επισήμως ολοκληρωμένη και πληρέστατη άποψη για την σύσταση των συγκεκριμένων στερεών υλικών.

Και φυσικά ζητώ εκ των προτέρων να είμαστε παρόντες κατά τη διαδικασία λήψης των δειγμάτων όσοι αιρετοί ή κάτοικοι επιθυμούμε, προκειμένου να διαφυλαχθεί η απαιτούμενη διαφάνεια, αξιοπιστία και εγκυρότητα των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν.

Ευσταθιάδης Λουκάς – δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χαλκηδόνος.