Γιάννης Μπίκος: “Ο τόπος μας έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες και αντιλήψεις”

Από τον πρώην δήμαρχο του Δήμου Χαλκηδόνος κ.Ιωάννη Μπίκο λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Οι καιροί είναι πονηροί και η παραφιλολογία ορισμένων ανθρώπων ¨γατζωμένων¨σε θέσεις εξουσίας τους παρακινεί στη δημιουργία ευφάνταστων σεναρίων με μόνο στόχο να βλάψουν συνδυασμούς που στέκονται εμπόδιο στις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Συνηθισμένοι να δρουν πίσω από το παραπέτασμα του κρατικού κορβανά και στην αδιαφάνεια, κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Με λύπη πληροφορούμαι ότι τον τελευταίο καιρό τα σενάρια διχασμού και λασπολογίας έχουν ως στόχο το πρόσωπό μου. Η καταξιωμένη πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση και η θεσμική θέση που κατέχω στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ως Αναπληρωτής Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης μου επιβάλλουν να απαντήσω σε τέτοιου είδους κακοήθειες και συνάμα επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματος μου για την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά του δήμου τελείωσε με τη λήξη της θητείας μου ως δήμαρχος Χαλκδόνος πριν 5 χρόνια. Η επόμενη διοίκηση παρέλαβε ένα δήμο με τάξη στα οικονομικά του, με θετικό ταμείο και έργα πνοής για τον τόπο σε ώριμο στάδιο υλοποίησης. Έργα τα οποία καπηλεύτηκαν οργανώνοντας φιέστες και κόβοντας κορδέλες.

Ο δήμος Χαλκηδόνος δεν είναι απλώς σε κρίση. Είναι σε παρακμή και έχει ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα. Η προσωπική μου ενασχόληση με τα τοπικά δρώμενα έκλεισε τον κύκλο της, αλλά το χρέος μου ως πολίτης παραμένει. Ας βγούμε επιτέλους από τα στεγανά του λαϊκισμού και του τοπικισμού. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες και αντιλήψεις και όχι από συνδυασμούς που βασίζονται σε ευκαιριακές συμμαχίες μεταξύ ανθρώπων που αρνούνται πεισματικά να μπούνε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (τη μόνη θέση που δικαιωματικά τους ανήκει και συνάμα τους ταιριάζει).

Στόχος της δημόσιας τοποθέτησης μου δεν είναι να αποτελέσει κάλεσμα συστράτευσης προς ένα συνδυασμό ή συγκεκριμένο υποψήφιο. Οι πολίτες του δήμου Χαλκηδόνος έχουν γνώση της πραγματικότητας και της καθημερινότητας και δεν χρειάζονται καθοδηγητές.

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά,

Ιωάννης Μπίκος

πρ. Δήμαρχος Δήμου Χαλκηδόνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *