Γιάννης Τσουκνιδάς:ΟΧΙ Δήμαρχε, το πρόσημο της τετραετίας σου δεν είναι θετικό

Απάντηση/Σχόλιο στην συνέντευξη Απολογισμού του Δημάρχου Χαλκηδόνος στο vimathess

Ανάρτηση στο facebook του πρώην δημάρχου Χαλκηδόνος Ιωάννη Τσουκνιδά

ΟΧΙ Δήμαρχε, το πρόσημο της τετραετίας σου κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι θετικό .

ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ

-Αρνητικό σε θέματα Δημοκρατίας και Λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου,

-Αρνητικό στην ολοκλήρωση του έργου που παρέλαβες και δεν μπόρεσες να συνεχίσεις .

-Αρνητικό στη δημιουργία οράματος και έργου σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής .

-Αρνητικό σε θέματα εξωστρέφειας και προβολής του Δήμου.

ΑΛΗΘΕΙΑ Δήμαρχε, τί εργο αφήνεις (Δικό σου- Δικό σου) μετά από τέσσερα χρόνια και ΟΧΙ προηγουμένων Διοικήσεων που καπηλεύτηκες για δικό σου.

Το μόνο θετικό είναι ότι ο αρρωστημένος τοπικισμός που εσύ ενίσχυσες προς ίδιον όφελος, έγινε πλέον αντιληπτός από τους πολίτες, προς όφελος της κοινωνίας και της σωστής και ισόρροπης ανάπτυξης του Δήμου μας.

Όσο για την πανδημία που συνεχώς επικαλείσαι, οι οικονομικοί πόροι ήταν ενισχυμένοι, οι αποφάσεις των οργάνων εύκολες, χωρίς τριβές και δυσκολίες. Οι Υπηρεσίες ήταν εκεί και μάλιστα χωρίς τις καθημερινές τριβές με τους πολίτες, όμως όραμα και θέληση για δημιουργία και έργου δεν υπήρχε.

Το αρδευτικό δίκτυο της Ν. Μεσημβρίας που ανέφερες, δημοπρατήθηκε τον Ιούλιο του 2019 ( αρ.πρ.4679) από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και οι μελέτες ετοιμάστηκαν από τις προηγούμενες Διοικήσεις. Αλήθεια, πόσες παρεμβάσεις και πιέσεις άσκησες στο αρμόδιο Υπουργείο και στους φορείς πίεσης για επαναδημοπράτηση του σημαντικού αυτού έργου? Εάν κρίνω από τις ελάχιστες επισκέψεις σου στην Αθήνα – ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Όσο για την είσοδο των Κουφαλίων, που μας κατηγορούσες ότι πνιγόμασταν στα λασπόνερα, προτού ακόμη ονομασθείς υποψήφιος Δήμαρχος, εμείς και το έργο το ετοιμάσαμε για δημοπράτηση και χρήματα στο ταμείο για το έργο υπήρχαν και για αυτό και για πολλά άλλα έργα σε όλο τον Δήμο. Πολλά εκατομμύρια έργων θα απενταχθούν κ.Αναγνωστόπουλε και ο μοναδικός υπεύθυνος ηθικά και νομικά για ζημία στον ΔΗΜΟ θα είσαι εσύ και μόνο εσύ.

Αλήθεια, ποιές ενέργειες προώθησης και ανάδειξης έγιναν στην τετραετία για τα ιστορικά μνημεία του Δήμου μας; Η προηγούμενη Διοίκηση, με συνεχείς παρεμβάσεις σε όλους τους αρμόδιους φορείς και με συντονισμένες και προγραμματισμένες ενέργειες, τα έφερε στην επικαιρότητα, με επισκέψεις στα ιστορικά μνημεία ολων των Δημάρχων Κεντρικής Μακεδονίας και του ιδίου του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Παυλόπουλου, προσδίδοντας σε αυτά το ανάλογο κύρος και προβολή.

Όσο για τον ΔΗΜΟ μας – το ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ- δεν είναι νέος. Έχει ιστορία δεκατριών (13) ετών. Επίσης έχει και σίγουρο Μέλλον. Απλά χρειάζεται μια μικρή, καλοπροαίρετη όμως προσπάθεια, χωρίς προκαταλήψεις για να δείτε τις δυσκολίες της δημιουργίας του νέου ΔΗΜΟΥ το 2010(οικονομικές –τεχνικές –νομικές) και τότε μπορεί να καταλάβετε το έργο που δημιουργήθηκε από τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ( ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, πριν από σας) για όλους ανεξαιρέτως τους ΔΗΜΟΤΕΣ.

Αλήθεια εσείς, εκτός από Αλαζονεία, Έπαρση, Κυνήγι Μαγισσών, Τοξικότητα, τί αφήνετε στα τέσσερα χρόνια της ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΣΑΣ, κ. Αναγνωστόπουλε;

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ. Κουφαλίων(1999- 2006)

Δ. Χαλκηδόνος (2014-2019)

Υ.Γ. Όσο για τα παράπονα σας για την στάση της Αντιπολίτευσης, πάντα σας ξελάσπωνε και σας ενίσχυε ο πρόθυμος <<ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ>> που είχατε από την αρχή μέσα σε αυτήν. “