Γιώργος Παπαχριστούδης:” Ουδέποτε ζητήσαμε χρήματα ως προσωπική μας αμοιβή “

Μετά το αλαλούμ των τελευταίων ημερών που είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνουν τελικά εκδηλώσεις στα πλαίσια της εμποροπανήγυρης Κουφαλίων (τουλάχιστον δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάτι),  ο συντοπίτης μας κορυφαίος μαέστρος Γιώργος Παπαχρηστούδης, θέλησε να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα σχετικά με κάποια σχόλια που ακούστηκαν.

Όσον αφορά τον Γιώργο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.Παιδί δικό μας , που παρά την μεγάλη του καταξίωση παρέμεινε ταπεινός και πάντα “πιστός” Κουφαλιώτης.Με καμάρι σε οποιαδήποτε ευκαιρία αναφέρεται στην γενέτειρα του, την οποία άλλωστε επισκέπτεται τακτικά με την σύζυγο του γνωστή τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρα.

Το όνομα του ενεπλάκη στο σίριαλ των εκδηλώσεων, μετά από πρόταση που δέχτηκε για να γίνει μια συναυλία στα Κουφάλια.Για πολλούς και διάφορους λόγους δεν προχώρησε (χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση επίσημη ακόμα από Τοπικό συμβούλιο και Δήμο) και τελικά ο άνθρωπος που αρνήθηκε την συμμετοχή του σε συναυλία κορυφαίας ερμηνεύτριας στο Ηρώδειο επειδή είχε δώσει τον λόγο του για την εκδήλωση στα Κουφάλια , βρέθηκε να δυσφημείται κιόλας.

Ο ίδιος σήμερα με την παρακάτω επιστολή του εξηγεί τι ακριβώς έχει συμβεί: 

Αρχές Αυγούστου μας ζητήθηκε να κάνουμε μια συναυλία στα Κουφάλια στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων που γίνονται τέλος Αυγούστου.

Δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά την πρόταση αυτή και ημερομηνία ορίσαμε την 28/8. Αποφασισαμε ότι η συμμετοχή μας αυτή θα ήταν αφιλοκερδώς. Μια οργάνωση όμως συναυλίας σε επαγγελματικό επίπεδο απαιτεί έξοδα:

Πληρωμή μουσικών και τεχνικών ήχου,ασφαλιστικές εισφορές ,έξοδα μετακίνησης από Αθήνα σε Κουφάλια,διαμονές σε ξενοδοχείο. Για όλα τα παραπάνω συμφωνήθηκε από κοινού ένα ποσό που θα κάλυπτε ακριβώς αυτές τις ανάγκες.

Για να γίνει όμως μια συναυλία χρειάζονται και μηχανήματα ήχου και φωτισμών. Για το οποίο απαιτείται έξτρα οικονομική δαπάνη.

Η ανάθεση έγινε σε μια εταιρεία από την οποία ο εκπρόσωπος της μας ενημέρωσε ότι λόγω στενότητας χρημάτων δεν μπορεί να διαθέσει την ηχητική κάλυψη που απαιτείται για ένα τέτοιο σχήμα τόσων μουσικών και είναι απαραίτητη για να πραγματοποιηθεί άρτια η συναυλία μας.

Από σεβασμό στο κοινό που θα ερχόταν για να ακούσει και να δει αυτό που παρουσιάζουμε σε όλη την Ελλάδα, αρνηθήκαμε να προχωρήσουμε. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί αυτή μας η εμφάνιση ως «αρπαχτή».

Όλες μας οι συναυλίες σε κάθε μέρος της Ελλάδας διακρίνονται για την ποιότητα τους. Και δεν ήταν δυνατόν στην ιδιαίτερη πατρίδα μας να παρουσιάσουμε κάτι λιγότερο από αυτό.

Είμαστε καλλιτέχνες και όπως όλοι οι επαγγελματίες ζούμε μέσα από τη δουλειά μας. Όμως η ιδιαίτερη πατρίδα για εμάς είναι ιερή και όπως μας τιμά, την τιμάμε παντού και με κάθε τρόπο.

Γι’αυτό και δεν αφήνουμε την παραμικρή υποψία αυτή την αγάπη μας να τη σπιλώσει κανείς.

Ουδέποτε ζητήσαμε χρήματα ως προσωπική μας αμοιβή για να προσφέρουμε τη δουλειά μας στα Κουφαλια.

Επιφυλασσόμαστε για μια άλλη στιγμή που θα μας δοθεί η ευκαιρία να παίξουμε όταν οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές.

Γιώργος Παπαχριστούδης