K.K.E.: Απάντηση στο Δ.Σ. του Κ.Υ. Κουφαλίων

ΚΚΕ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ

Το ΚΚΕ με την ερώτηση των βουλευτών του μετέφερε την απαίτηση των κατοίκων της περιοχής για άμεση κάλυψη των κενών στο Κ.Υ Κουφαλίων, ώστε να μπορεί αυτό στοιχειωδώς να ανταποκριθεί στις ολοένα  αυξανόμενες ανάγκες τους. Οι ελλείψεις και τα κενά εντοπίζονται τόσο σε υγειονομικό προσωπικό (γιατροί  και νοσηλευτές), σε οδηγούς ασθενοφόρων, όσο και σε εξοπλισμό.

Οι ελλείψεις αυτές κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές, όπως πρόσφατα στο Πρόχωμα, όπου η ανυπαρξία απινιδωτή στο χωριό και η έλλειψη ασθενοφόρου συντέλεσαν κατά πολύ στο θάνατο γυναίκας του χωριού.Το λάθος μας ήταν ότι δεν διευκρινίσαμε πως δεν υπήρχε απινιδωτής στο αγροτικό ιατρείο του Προχώματος και όχι στο Κ.Υ. Κουφαλίων, όπου ανήκει το χωριό.

Τώρα που διευκρινίστηκε αυτό,  μπορούν οι κάτοικοι της περιοχής να αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια σχετικά με τα θέματα της υγείας τους, όταν :

  • Στο Κ.Υ. δεν υπάρχει ασθενοφόρο με τραγικές συνέπειες για πολλά έκτακτα περιστατικά. Να σημειωθεί ότι το Κ.Υ. Κουφαλίων διέθετε ασθενοφόρο αγορασμένο από τους κατοίκους το οποία το ενέταξαν στο ΕΚΑΒ και οδηγοί και τραυματιοφορείς μετατάχτηκαν σε διάφορες μονάδες. Ασθενείς της περιοχής κοντά στο Κ.Υ. για να μεταφερθούν σ΄αυτό πρεπει να καλέσουν ασθενοφόρο από Θεσσαλονίκη.
  • Στο Κ.Υ.υπάρχουν πλέον λίγοι γιατροί, συνήθως γενικοί, για να επανδρώσουν τα αγροτικά ιατρεία. Έτσι λείπουν σοβαρές ειδικότητες όπως γυναικολόγος, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, οφθαλμίατρος, ωρλ. Παιδίατρος και οδοντίατρος υπάρχουν από ένας με αποτέλεσμα να μην μπορει να εφαρμοστεί κανένα πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, ούτε να βγαίνουν οι εφημερίες. Λειτουργεί ακτινολογικό τμήμα χωρίς ακτινολόγο γιατρό.
  • Λέτε ότι υπάρχουν τρεις απινιδωτές στο Κ.Υ. , ο ένας είναι φορητός. Μπορεί να τον πάρει ο γιατρός και να βγει έξω από το Κ.Υ. για να συνδράμει έκτακτο περιστατικό; Η εμπειρία λέει ότι βάσει κανονισμών ο γιατρός δεν μπορεί να πάει ούτε καν στη Λαϊκή αγορά των Κουφαλίων που απέχει εκατό μέτρα από το Κ.Υ.
  • Υπάρχουν απινιδωτές στα Κουφάλια,είναι μάλιστα και αυτοί αγορασμένοι με δωρεές των κατοίκων, δεν υπάρχουν όμως στα ιατρεία των άλλων χωριών.

Θέλουμε επίσης να υπενθυμίσουμε ότι πριν από χρόνια στα Κουφάλια λειτουργούσε παράλληλα πολυϊατρείο του ΙΚΑ με αρκετούς  γιατρούς εδικοτήτων που προστίθενταν στους πολύ περισσότερους τότε γιατρούς του Κ.Υ.

Σήμερα  στο αποψιλωμένο από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ.  ο ιδιωτικός τομέας  αντιπαραθέτει τρεις και τέσσερις γιατρούς από κάθε ειδικότητα. Το ζήτημα είναι ποιος επωμίζεται το κόστος…..

Γι΄ αυτό το ΚΚΕ θα εξακολουθήσει να παλεύει με όλες του τις δυνάμεις και μέσα στην Βουλή και πολύ περισσότερο στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, των φορέων και των σωματείων του Δήμου, για να καλυφτούν οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας.

Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε την ανάγκη για Καθολική, Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλο το λαό.

Κομματικές Οργανώσεις Δήμου Χαλκηδόνας  του  ΚΚΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *