Κ.Υγείας Κουφαλίων:Δράσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής

Τον Οκτώβριο του 1980 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 16η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, με κύριο στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη.

Ωστόσο,την ίδια στιγμή που ο μισός πλανήτης αντιμετωπίζει το φάσμα της πείνας, ο άλλος μισός αντιμετωπίζει μια σειρά διατροφικών προβλημάτων, που σχετίζονται είτε με την υπερκατανάλωση τροφίμων, είτε με στρεβλές εικόνες που παράγει ο δυτικός τρόπος σκέψης.

Με αφορμή τη μέρα αυτή, το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων θα πραγματοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (16-20/10/2023) μια σειρά δράσεων, που θα απευθύνονται στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Στόχος είναι η ανάδειξη του ρόλου της Μεσογειακής Διατροφής και όλων των παραμέτρων αυτής, για τη λειτουργία και υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, του αμυντικού συστήματος, τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, τη διατροφική πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

τη Δευτέρα 16/10/23 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο χώρο του ΚΥ, με τη συμμετοχή της διαιτολόγου κας Νικολαΐδου Άννας και του προσωπικού του ΚΥ, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα διατροφής και υγείας.

Την Τρίτη 17/10/23 η διαιτολόγος του ΚΥ θα επισκεφθεί το 3ο διθέσιο νηπιαγωγείο Κουφαλίων, την Τετάρτη 18/10/23 το ΚΑΠΗ Κουφαλίων και την Πέμπτη 19/10/23 το 2ο Δημοτικό σχολείο Κουφαλίων, προκειμένου να μιλήσει για τη σημασία της σωστής διατροφής στα διάφορα στάδια της ζωής .

Την Παρασκευή 20/10/23 η δράση θα ολοκληρωθεί στο ΚΥ, με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες, για σωματομετρικές μετρήσεις και προγραμματισμό ραντεβού, σε άτομα που χρήζουν ειδικής διατροφικής αντιμετώπισης.

Τηλ.επικοινωνίας: Κέντρο Υγείας: 2391-330300 Διαιτολόγος: 2391-330317