Καλοχώρι:Έκλεψαν τριάντα δοκούς αλουμινίου

Σύλληψη νεαρού ημεδαπού για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής

Στην αυτόφωρη σύλληψη νεαρού ημεδαπού προχώρησαν, μεσημβρινές ώρες χθες (04-02-2024), αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο περιπολίας για την αστυνόμευση της περιοχής του Καλοχωρίου, αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας, εντόπισαν επιβατικό αυτοκίνητο με οδηγό τον συλληφθέντα και επιβάτες δύο νεαρούς, τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, να είναι έμφορτο με τριάντα (30) δοκούς αλουμινίου, που αφαίρεσαν, από κοινού, νωρίτερα την ίδια ημέρα, από εταιρεία της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με δήλωση του παθόντα ιδιοκτήτη της επιχείρησης, η εκτιμώμενη αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (100.000) ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι τρείς νεαροί, επιβαίνοντας στο ίδιο όχημα, μετέβησαν σε προγενέστερο χρόνο, δύο φορές σε εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων και προσπάθησαν να εισέλθουν, ανεπιτυχώς.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία, ενώ το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τις μετακινήσεις τους, κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.