Κιλκίς: Σε 13 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο 28χρονος που σκότωσε τον θείο του

Το έγκλημα διαπράχθηκε την ώρα που ανιψιός και θείος όργωναν με τα τρακτέρ τους τα χωράφια

Ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 28χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 63χρονου θείου του, πέρσι τον Μάρτιο, στον κάμπο των Μυριόφυτων, στο Κιλκίς.

Το Δικαστήριο ομόφωνα δέχθηκε ότι η πράξη τελέστηκε με μειωμένο καταλογισμό, κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης που – προς την κατεύθυνση αυτή – επικαλέστηκε τα ευρήματα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Επιπλέον, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να επιστρέψει στις φυλακές.

Το έγκλημα διαπράχθηκε την ώρα που ανιψιός και θείος όργωναν με τα τρακτέρ τους τα χωράφια. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 28χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στο θύμα καταφέροντάς του αλλεπάλληλα χτυπήματα στον θώρακα, την κοιλιά και τα άκρα. Αιμόφυρτος, ο 63χρονος αγρότης κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τον αδελφό του -πατέρα του κατηγορούμενου- που εκείνη την ώρα βρισκόταν κοντά στο συμβάν χωρίς όμως να το αντιληφθεί. Εκείνος προσέτρεξε στο σημείο και μετέφερε τον αδελφό του στο νοσοκομείο αλλά ήταν ήδη αργά, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για «έκρηξη θυμού», εξηγώντας ότι είχε προηγηθεί καβγάς, κατά τον οποίο ο παθών τού απηύθυνε ύβρεις και απειλές. «Ήταν προκλητικός και ειρωνικός. Το μυαλό μου δούλευε τρελά εκείνη τη στιγμή. Ήμουν ψυχολογικά πιεσμένος», ανέφερε μεταξύ άλλων, στην απολογία του.