Κορωνοϊός:Τα ενεργά κρούσματα στους Δήμους-46 στο Δ.Χαλκηδόνος

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες και με βάση το υλικό το οποίο έχει στη διάθεσή της η Voria.gr, η κατάσταση στους 13 από τους 14 δήμους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται στον παραπάνω πίνακα.

Από προχθές Δευτέρα οι δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης λαμβάνουν καθημερινά από την Πολιτεία ένα μήνυμα με στοιχεία τα οποία αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής τους. Ήταν ένα αίτημα το οποίο είχαν διατυπώσει πολλές φορές κατά το παρελθόν οι δήμαρχοι και μόλις την περασμένη εβδομάδα, στη σύσκεψη η οποία έγινε στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς δεσμεύτηκε ότι από τις 21 Δεκεμβρίου θα έχουν πλήρη εικόνα για την πορεία της πανδημίας στα διοικητικά όρια του δήμου τους.

Πράγματι, από προχθές, στους δημάρχους αποστέλλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μήνυμα το οποίο περιλαμβάνει τρεις αριθμούς. Ο πρώτος αφορά το σύνολο των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού στον δήμο τους, ο δεύτερος αναφέρει πόσοι απ’ αυτούς νοσηλεύονται σε κάποιο από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ο τρίτος αποτυπώνει τον αριθμό των νοσούντων οι οποίοι παραμένουν σε κατ’ οίκον νοσηλεία. Και τα τρία αυτά στοιχεία έχουν βάση αναφοράς την τελευταία εβδομάδα και φυσικά είναι κυλιόμενα. Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά θα αφαιρούνται από τον κατάλογο όσοι απαλλάσσονται της υποχρέωσης για κατ’ οίκον καραντίνα και θα προστίθενται σε αυτήν όσοι παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία για συνέχιση της νοσηλείας στο σπίτι τους. Φυσικά διαφοροποιείται και ο αριθμός των νοσηλευομένων ανάλογα με τις νέες εισαγωγές και τα εξιτήρια από τα νοσοκομεία.

Τα στοιχεία είναι ελλιπή καθώς μας λείπει κάτι το οποίο το θεωρώ βασικό και το είχαμε ζητήσει από τον κ. Χαρδαλιά, αλλά δεν μας εστάλη. Αφορά τον αριθμό των τεστ τα οποία γίνονται καθημερινά στον κάθε δήμο, πληροφορία η οποία μας είναι πολύ χρήσιμη για να αντλήσουμε τα ορθά συμπεράσματα”, αναφέρει στην Voria.gr ένας εκ των δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος. Σημειώνεται επίσης ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πρώτη μέρα υλοποίησης της δέσμευσης για αποστολή στοιχείων, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, σε τρεις δήμους και συγκεκριμένα σε Καλαμαριά, Κορδελιό – Εύοσμο και Λαγκαδά, τα στοιχεία αυτά δεν είχαν αποσταλεί. Επίσης, η Voria.gr δεν διαθέτει πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία της 21ης Δεκεμβρίου για τους δήμους Θεσσαλονίκης και Πυλαίας Χορτιάτη. Για τους τέσσερις από τους πέντε αυτούς δήμους (πλην του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη) υπάρχουν τα αντίστοιχα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας, όπως αυτά παρουσιάστηκαν από τον κ. Χαρδαλιά στη σύσκεψη που είχε με δημάρχους στο δημαρχείο Πανοράματος.

* Για τους δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού Ευόσμου και Λαγκαδά τα στοιχεία αφορούν το τέλος της περασμένης εβδομάδας. Για όλους τους υπόλοιπους αφορούν την 21η Δεκεμβρίου.

Όπως φαίνεται από τον ανωτέρω πίνακα, με βάση την αναγωγή των ενεργών κρουσμάτων στον πληθυσμό του κάθε δήμου, ο πλέον επιβαρυμένος δήμος είναι ασφαλώς ο κεντρικός με 661 ενεργά κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και ακολουθούν οι δήμοι Λαγκαδά με 282, Δέλτα με 253, Χαλκηδόνας με 137 και Θέρμης με 132.

Στον αντίποδα, σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση βρίσκεται ο δήμος Παύλου Μελά με 59 ενεργά κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και ακολουθούν οι δήμοι Νεάπολης Συκεών με 68, Βόλβης με 94 και Αμπελοκήπων Μενεμένης με 102.

Πηγή: voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *