Κουφάλια:” Να ακούσουμε τον πολίτη” ήταν το κεντρικό θέμα της ομιλίας του Δημήτρη Βαρτζόπουλου

” Να ακούσουμε τον πολίτη” ήταν το κεντρικό θέμα της ομιλίας του Δημήτρη Βαρτζόπουλου, πρώην Υφυπουργού και Γενικού Γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης Σαμαρά, στα Κουφάλια.

Μεταξύ άλλων ο κ.Βαρτζόπουλος στην ομιλία του είπε:” Η Νέα Εποχή, που θα ανατείλει μετά την απομάκρυνση της Αριστεράς από την εξουσία, απαιτεί ριζικό εκσυγχρονισμό τρόπων σκέψης και λειτουργίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Είναι βέβαιο, ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή θα εφαρμόσει μέτρα  ριζοσπαστικά, που θα αλλάξουν ουσιαστικά το κλίμα στην Οικονομία και την Διοίκηση, θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη. Η ανάπτυξη αυτή θα γίνει άμεσα αισθητή , εάν συνδυασθεί με υιοθέτηση καλών διεθνών πρακτικών, που θα μεταβάλλουν εντελώς την καθημερινή ζωή του πολίτη.

Είναι καιρός, να γίνουν πρώτα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και συζήτησης όλα αυτά, που ταλαιπωρούν αδιανόητα την καθημερινότητα της  Ελληνικής οικογένειας σε βασικούς τομείς της. Όλα αυτά, που διαφοροποιούν δραματικά την ζωή μας από τους λαούς της Κεντρικής Ευρώπης στην εκπαίδευση και στον σχεδιασμό του μέλλοντος των παιδιών, στην υποστήριξη των ηλικιωμένων και των αναπήρων,  στην περίθαλψη.

Το πολιτικό προσωπικό πρέπει, να ενσκήψει και να αφουγκραστεί, με  τρόπο θεσμικό, τους ειδικούς, τον συνδικαλισμό, τον εθελοντισμό, τους ενδιαφερομένους και κομματικά οργανωμένους, αυτούς που ξέρουν δηλαδή. Ερωτήματα, όπως γιατί εδώ δαπανούμε κοντά 10% του εισοδήματός μας για ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας έναντι 1% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, γιατί το ασφαλιστικό μας σύστημα δεν καλύπτει την υποστήριξη γερόντων και ανήμπορων, γιατί  πληρώνουμε απίστευτα ποσά στην φροντιστηριακή παιδεία, έννοια άγνωστη αλλού, είναι επιβεβλημένο πια, να απαντηθούν. Λύσεις σε αυτά τα δομικά προβλήματα του πολιτικού μας οικοδομήματος θα σημάνουν πράγματι την Νέα Εποχή.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *