Κουφάλια: Σύλλογος οικιστών το “Πανόραμα”-Η ΔΕΥΑΧ δεν μπορεί πλέον να μας “δουλεύει ψιλό γαζί”

Από τον σύλλογο οικιστών Κουφαλίων  “Το Πανόραμα”  λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας

Κουφάλια 28 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣ

1 κο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ

2 κο Γενικό Δ/ντή της ΔΕΥΑΧ

3. κο Τεχνικό Δ/ντή της ΔΕΥΑΧ

Κύριε Πρόεδρε,

Από οργή και αγανάκτηση διακατέχονται όλοι οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών Κουφαλίων (αλλά και της επέκτασης) εξ αιτίας των συχνών διακοπών νερού που γίνονται στην περιοχή τους, εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμμιά ειδοποίηση. Μόνιμη δικαιολογία είναι οι βλάβες που συμβαίνουν στην πομώνα είτε επειδή ¨καίγεται¨ το υποβρύχιο είτε επειδή πέφτουν οι ασφάλειες. Και αυτό συμβαίνει συχνά – πυκνά : όταν βρέχει έντονα, όταν έχει καταιγίδα, όταν χιονίζει, όταν αστράφτει, όταν κάνει παγωνιά και πάει λέγοντας. Πρόσφατο συμβάν κατά την 24η Μαρτίου 2016(παραμονή της Εθνικής Εορτής),όπου το νερό κόπηκε από την 09.00 μέχρι και την 23.30, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μη γνωρίζουν πότε θα έχουν νερό, να μη μπορούν να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες, να αδυνατούν να έχουν στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και να μη μπορούν να προγραμματίσουν τις δουλειές τους.

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια αλλά, δυστυχώς για εμάς, η ΔΕΥΑΧ φαίνεται ότι είναι εντελώς ανίκανη να το αντιμετωπίσει, με τις όποιες συνέπειες υπάρχουν σε βάρος μας.

Επειδή οι διακοπές νερού είναι συχνές και προκειμένου να κατευνάσουν την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων των εργατικών κατοικιών αλλά και της επέκτασης, υποσχέθηκε η ΔΕΥΑΧ ότι θα κατασκευάσει μιά δεύτερη δεξαμενή, η οποία θα παρέχει νερό κάθε φορά που θα υπάρχει βλάβη και μέχρι αυτή να αποκαθίσταται. Η κατασκευή της δεύτερης δεξαμενής θα ολοκληρώνονταν μέχρι το τέλος της Άνοιξης 2015, για να προληφθούν οι επιπτώσεις του καλοκαιριού που ακολουθούσε. Υποσχέσεις, όμως και εμπαιγμός. Πρέπει να καταλάβει επιτέλους, η ΔΕΥΑΧ ότι η υπομονή μας εξαντλήθηκε, ότι δεν πρέπει να θεωρεί την ανοχή μας αδυναμία και ότι δεν μπορεί πλέον να μας ¨δουλεύει ψιλό γαζί¨.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, λοιπόν,να δρομολογηθούν ΑΜΕΣΑ, οι όποιες ενέργειες απαιτούνται για την οριστική λύση του προβλήματος. Δεν ανεχόμαστε να μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες β΄ κατηγορίας. Ζητούμε ίση μεταχείριση με όλους τους άλλους κατοίκους του Δήμου γιατί, ενώ πληρώνουμε τα ίδια τέλη δεν μας παρέχονται ίδιες υπηρεσίες. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα μεταχειριστούμε όλα τα νόμιμα μέσα (διοικητικά και νομικά) και δεν θα σταματήσουμε, μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος που μας ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια.

Ο πρόεδρος του συλλόγου οικιστών

¨Το Πανόραμα¨

Δημήτρης Γερμανίδης

Η Γ. Γραμματέας εργατικών κατοικιών Κουφαλίων                                               Τα μέλη

                                               Υπογράφουν και όλοι οι κάτοικοι του οικισμού

4 comments

  1. Το ορθότερο μέτρο πίεσης…

    Πόσες παροχές υπάρχουν στις Εργατικές κατοικίες; Χ

    Αυτοί οι Χ να μην ξαναπληρώσετε τους λογαριασμούς, έως διορθωθεί το πρόβλημα.

  2. Για να διακομοδήσω λιγο την κατάσταση, (όχι ότι δεν είναι σοβαρό το ζήτημα),πείτε στους κατοίκους της επεκτασης,ότι τα αδέσποτα φάγανε τις σωληνώσεις.Θα το πιστέψουν σιγουρα.Τις καραμπινες μόνο να κρύψουμε….εεεεε;;;;; :-p

  3. Κύριε χατζακο ήρθε ο καιρος για έργα και οχι μόνο λόγια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *