Κουφάλια-ξέφραγο αμπέλι

Του Στέφανου Θ. Ηλιάδη

Σε πλήρη απαξίωση οδηγείται το αστυνομικό τμήμα Κουφαλίων. Ένα τμήμα το οποίο είναι υπεύθυνο για την τήρηση της τάξης σε αρκετά χωριά της περιοχής μας.Κουφάλια,Χαλκηδόνα,Πρόχωμα,Καστανάς,Ακροπόταμος,Μ.Μοναστήρι,Λουδίας,Άδενδρο,Ελεούσα,Βαλτοχώρι,Παρθένιο,Άθυρα,Ραχώνα υπάγονται στην αρμοδιότητα του Α.Τ Κουφαλίων.
Εδώ και αρκετό καιρό το τμήμα παραμένει χωρίς περιπολικό καθώς το ένα και μοναδικό που κατά περίσταση εδρεύει στα Κουφάλια έχει μηχανική βλάβη. Αυτή την στιγμή για οποιοδήποτε περιστατικό προκύπτει θα πρέπει να έρθει όχημα από την Ιωνία, το οποίο αν βρίσκεται σε αποστολή θα πρέπει να έρθει όχημα από Θεσσαλονίκη.peripoliko
Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών έχει τύχει αρκετές φορές αστυνομικοί να πηγαίνουν σε συμβάντα με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα.!!

Με συνεχή περιστατικά κλοπών αλλά ακόμα και επιθέσεων σε ανήλικα παιδιά ,οι κάτοικοι είναι παντελώς απροστάτευτοι.
Υπήρξε έντονη φημολογία κατά το παρελθόν ότι σε ενδεχόμενη συγχώνευση τμημάτων, ίσως το Α.Τ. Κουφαλίων έκλεινε οριστικά. Το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα καθώς δεν έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο.
Το Α.Τ. Κουφαλίων χρειάζεται τουλάχιστον 2 περιπολικά σε μόνιμη βάση.
Ζητάμε από τον Δήμο να αναλάβει πρωτοβουλία. Να κληθούν φορείς των Κουφαλίων, βουλευτές της Β’ Θες/νίκης που μας θυμούνται μόνο όταν είναι η ώρα να μοιράσουν τα φυλλάδια τους και να γίνει μια ανοιχτή συνάντηση με την συμμετοχή των κατοίκων για να συζητηθεί το θέμα αναλυτικά. Να αποφασιστεί από κοινού ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν ώστε να διασφαλιστεί η αστυνόμευση της περιοχής και η ασφάλεια των κατοίκων.Επιτροπή κατοίκων και δήμου να επισκεφτούν τον Γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης και να απαιτήσουν να δοθεί λύση στο θέμα ΑΜΕΣΑ.Όχι με υποσχέσεις και θα.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΑΜΕΣΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *