Κουφάλια:1ο Γυμνάσιο-“Υπάρχει και φιλότιμο” (φώτο-vid)

Ένα θεατρικό έργο διαχρονικό και πάντα επίκαιρο ανέβασε φέτος η θεατρική ομάδα του 1ου Γυνασίου Κουφαλίων.“Υπάρχει και φιλότιμο”.Η γνωστή Ελληνική κωμωδία του 1965 που είχε παιχτεί στους κινηματογράφους σε σκηνοθεσία Αλ.Σακελλάριου.Ένα έργο που ακόμα και σήμερα καταφέρνει και περνάει μηνύματα.

Το κινηματογραφικό έργο βασίστηκε στο θεατρικό έργο “Ανώμαλη προσγείωση”, μια κωμωδία που έγραψαν οι Αλέκος Σακελλάριος – Χρήστος Γιαννακόπουλος και την οποία ανέδειξε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας με την ερμηνεία του στον κινηματογράφο.Το όνομα του πρωταγωνιστικού ρόλου «Μαυρογυαλούρος» έχει γίνει μέρος της πολιτικής ορολογίας στην Ελλάδα.

Μέσα από συζητήσεις, ο κ. Μαυρογιαλούρος πληροφορείται για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, για τη διαφθορά που επικρατεί, αλλά και για την αντιπάθεια των κατοίκων προς το πρόσωπό του. Ιδιαίτερα κλονίζεται όταν μαθαίνει ότι ο στενός του συνεργάτης Θεόδωρος Γκρούεζας έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα μέσα από διεφθαρμένες συναλλαγές. Μετά από όλα αυτά, αποφασίζει να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού, αφού πρώτα επιπλήξει σε έντονο ύφος τους συνεργάτες του.

Τα παιδιά εξαιρετικά με το ταλέντο να ξεχειλίζει , το κοινό που κατέκλυσε τις μέρες των παραστάσεων την αίθουσα του Πολ.Κέντρου “Κ.Χατζάκος”ενθουσιώδες και οι καθηγητές υπερήφανοι για το αποτέλεσμα.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια που έκανε και την σκηνοθεσία Κα Αγοραστίδου Αθανασία δήλωσε στο e-koufalia.gr:

“Είναι η 5η χρονιά που το Γυμνάσιο μας ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις .Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ εδώ και μήνες και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα τα δικαίωσε.Ήταν εξαιρετικά.Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές της παράστασης Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.”

 

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ

One comment

  1. Μπραβο σε ολα τα παιδια ηταν καταπληκτικα συνχαριτηρια!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *