Κουφάλια:Άνοιξε το “ΠΑΙΧΝΙΔΑΓΩΓΕΙΟ”-H μάθηση γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι μάθηση!

Εδώ και λίγες μέρες ένας νέος διαφορετικός χώρος για παιδιά έχει ανοίξει στα Κουφάλια και είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους μικρούς φίλους.

Με γνώμονα την αγάπη, το σεβασμό αλλά και το μαγικό κόσμο του παιδιού δημιουργήθηκε το Παιχνιδαγωγείο, που έρχεται να δώσει λύση όχι μόνο στις ανάγκες φύλαξης των παιδιών αλλά και στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, το παιδί μαθαίνει να λειτουργεί ομαδικά, κοινωνικοποιείται και σιγά σιγά δρα ανεξάρτητα. Στόχος είναι η έκφραση της προσωπικότητας του κάθε παιδιού ξεχωριστά αλλά και η υποστήριξη της ανάπτυξης και της μάθησής του.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ-ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ
Το παιδί από τη φύση του αγαπά τα παιχνίδια ρόλων και τη δυνατότητα που αυτά του δίνουν να μιμηθεί, να βάλει τη φαντασία του να δουλέψει και να εκφραστεί. Στόχος του Θεατρικού Παιχνιδιού είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους και να βρουν τη θέση τους μέσα σε αυτόν.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Τα παιδιά λατρεύουν τα μουσικά όργανα και τους ήχους που αυτά παράγουν και έχουν την ανάγκη να πειραματιστούν με αυτά. Εξοικειώνονται κατά αυτόν τον τρόπο με τα ακούσματα των μουσικών οργάνων αλλά παράλληλα βελτιώνουν την μνήμη, την αντίληψη, το ρυθμό.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Η ανάγνωση παραμυθιών προσφέρει πολλά οφέλη στην ψυχική ανάπτυξη των παιδιών. Μέσω των παραμυθιών το παιδί διασκεδάσει και περνά με ενδιαφέρον το χρόνο του, ενώ παράλληλα ενισχύεται η ικανότητα κρίσης και αντίληψης. Τα παραμύθια αποτελούν μια αφορμή ώστε το παιδί να συζητήσει τις απορίες του, τους φόβους του αλλά μαθαίνει να διαχειρίζεται και διάφορες καταστάσεις.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Οι τέχνες εξυμνούν πολλές προοπτικές. Ένα από τα μεγάλα διδάγματά τους είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να δούμε και να ερμηνεύσουμε τον κόσμο. Μέσω των εικαστικών, τα παιδιά καλλιεργούν την φαντασία τους, πειραματίζονται με τα διάφορα υλικά και εξωτερικεύουν τις σκέψεις τους.

ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Με τη βοήθεια της ψυχοκινητικής και μουσικοκινητικής αγωγής, μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να νιώσει, να βιώσει, να γνωρίσει και να δημιουργήσει την εικόνα του σώματός του. Αυτή η εικόνα αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα της προσωπικότητάς του. Μέσω της ψυχοκινητικής και μουσικοκινητικής αγωγής βελτιώνεται προοδευτικά η γενικότερη συμπεριφορά του παιδιού. Ειδικότερα: η αυτογνωσία,γνωριμία του σώματος με το χώρο, ισορροπία, ταχύτητα αντίδρασης, ρυθμός, προσανατολισμός, εκφραστικότητα, μίμηση, δημιουργικότητα.

ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ

ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Τα ομαδικά παιχνίδια ενθαρρύνουν και ενισχύουν τη φιλία, το σεβασμό, την επιμονή και την αυτοπεποίθηση. Έτσι, τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, μαθαίνουν να συνεργάζονται και λειτουργούν ομαδικά, κατανοούν κανόνες και δέχονται τη νίκη και την ήττα τους.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
(προγραφικό, προαναγνωστικό, προμαθηματικό στάδιο)

Στο Παιχνιδαγωγείο, η μάθηση γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι μάθηση!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΠΑΝΔΩΡΑ ΠΥΡΓΙΔΟΥ
ΤΗΛ. 6981537764

Ωράριο λειτουργίας: 08:00-21:00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *