Κουφάλια:Φίδι στην Τζιβαροπούλου !!-Πολλά οικόπεδα δεν έχουν καθαριστεί ακόμα

 

Φίδι εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα στην οδό Τζιβαροπούλου στα Κουφάλια κοντά στο σχολείο στο κέντρο της πόλης.Όπως μας είπε κάτοικος υπάρχουν εγκαταλελειμμένα οικόπεδα που οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν φροντίσει για τον καθαρισμό τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν φίδια.

Περιμένουμε να δούμε αν εφαρμοστεί η υποχρέωση του Δήμου  για αυτεπάγγελτο καθαρισμό των οικοπέδων καθώς και η επιβολή προστίμου.

Να θυμίσουμε την ανακοίνωση που είχε εκδώσει πριν ένα μήνα ο Δήμος Χαλκηδόνος σχετικά με τα οικόπεδα και την οποία προφανώς κάποιοι συνεχίζουν να αγνοούν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με το νόμο 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» Άρθρο 94 παρ. 26 και σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, προβλέπεται η υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να προβαίνουν σε τακτικό καθαρισμό, καθώς και η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους Δήμους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, οπότε και επιβάλλεται πρόστιμο σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται καθώς και η υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 ΠΚ.

Κατόπιν τούτων, καλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να προβούν άμεσα και λόγω της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου στον καθαρισμό των χώρων αυτών.

Τμήμα Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου Δήμου Χαλκηδόνος

One comment

  1. mono gia tis epano gitonies gia tis kato kanis den niazete

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *