Κουφάλια:Διακρίθηκε ο Γιάννης Βογιατζής στην 10η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής

Κουφάλια:Διακρίθηκε ο Γιάννης Βογιατζής στην 10η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον Γιάννη Βογιατζή, που μετά την συμμετοχή του στην  Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής, που είχε γίνει τον Αύγουστο του 2015 στο Μαγκελάνκ της Ινδονησίας, πήρε μέρος και  στην 10η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής, που έγινε στην πόλη Μπουμπάνεσβαρ της Ινδίας.

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης και όλοι οι συμμετέχοντες στην 9η Ολυμπιάδα. είχαν τιμηθεί πέρυσι τον Ιούνιο σε ειδική τελετή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (πατήστε ΕΔΩ)

Οι Έλληνες μαθητές φέτος (2016) διαγωνίστηκαν σε εξαιρετικά απαιτητικές εξετάσεις, στις οποίες πήραν μέρος 240 μαθητές από 41 χώρες από όλο τον κόσμο και κατάφεραν να αποσπάσουν δυο χάλκινα μετάλλια και μια εύφημo μνεία . Πρόκειται για τους καλύτερους μαθητές που επελέγησαν να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στην Ολυμπιάδα. Ο πρώτος «χρυσός» μαθητής είναι από την Ινδία και επέλυσε το 89% των θεμάτων.

Ο Γιάννης Βογιατζής από το ΓΕΛ Κουφαλίων Θεσσαλονίκης (νυν φοιτητής Φυσικής του ΑΠΘ) απέσπασε εύφημο μνεία, ενώ οι Αντώνης Βαλμάς από το Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων (νυν φοιτητής Φυσικής στο ΕΚΠΑ) και Γιώργος Παπαχατζάκης από το 2ο ΓΕΛ «Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη» Θεσσαλονίκης (νυν φοιτητής Πανεπιστημίου Μάνστεστερ στη Βρετανία) απέσπασαν χάλκινα μετάλλια. Στην αποστολή συμμετείχαν ακόμη οι Γιάννης Καλλιμάνης από το 41ο ΓΕΛ Αθηνών (νυν φοιτητής Φυσικής στο ΕΚΠΑ) και Χρήστος Κακογιάννης (μαθητής του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης).

Η επιλογή των μαθητών έγινε από τον 21ο Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής, που διεξάγεται σε όλη την Ελλάδα από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στον Βόλο και η προετοιμασία των μαθητών έγινε επίσης στον Βόλο, όπως και όλες τις προηγούμενες χρονιές.

«Οι διακρίσεις των Ελλήνων μαθητών είναι εντυπωσιακές, δεδομένης της κατάργησης του μαθήματος της Αστρονομίας από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας, χώρα στην οποία, όπως είναι γνωστό, γεννήθηκε η επιστήμη αυτή» υποστηρίζει ο αρχηγός της αποστολής, κ. Σειραδάκης.

Το Ίδρυμα Ωνάση, αναγνωρίζοντας τη σημασία της αποστολής, ανέλαβε τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής καθώς επίσης και τα τοπικά έξοδα προετοιμασίας της αποστολής στον Βόλο.

Η επόμενη Ολυμπιάδα θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη τον Νοέμβριο του 2017.

8 comments

  1. Μπράβο στο παλικάρι μας

  2. ΜΠΡΑΒΟ , ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ Υποκλινόμαστε σε τέτοιες διακρίσεις ως Έλληνες και ως Συντοπίτες!

  3. Συγχαρητήρια Γιάννη ! ! !

  4. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.

  5. Συγχαρητήρια, πάντα επιτυχίες!!!!

  6. Μπράβο Γιάννη συγχαρητήρια!!!

  7. Μπράβο Γιάννη ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ!!!!

  8. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *