Κουφάλια:Ο Ηλίας Κλωναρίδης ερμηνεύει στίχους Χριστίνας & Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου

Δυο μοναδικά τραγούδια που “έντυσαν” με τους στίχους τους τα αδέρφια Χριστίνα και Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου από τα Κουφάλια και με την μουσική του ο Νίκος Μανδαράκης, ερμηνεύει συγκλονιστικά ο εξαιρετικός Ηλίας Κλωναρίδης *

Το πρώτο με τίτλο “Δρόμοι του ανέμου”,  ένα τραγούδι για προδομένους ανθρώπους, χαμένα όνειρα, προδομένες ιδέες και προδομένες πατρίδες.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=PXk6BpE-P70[/embedyt]

Ερμηνεία: ΗΛΙΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ

Μουσική : Νίκος Μανδαράκης

Στίχοι : Χριστίνα Παπακωνσταντίνου

Τι να γράψει κανείς για αυτή τη μαγική φωνή που σε καθηλώνει; Κάθε λέξη και συναίσθημα. ΗΛΙΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ ένας πολύ σπουδαίος τραγουδιστής που το όνομά του έχει αποτυπωθεί με χρυσά γράμματα στην ελληνική δισκογραφία.Ένας υπέροχος άνθρωπος! Πόσο μεγάλη τιμή και χαρά για έναν άνθρωπο, όταν ο “Θρύλος” τραγουδιστής ερμηνεύει τους στίχους του. ΗΛΙΑ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ σ΄ευχαριστώ πολύ!!!!!  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.”

Το δεύτερο τραγούδι έχει τίτλο “Ξένοι Ουρανοί” και αναφέρεται στην πικρή ξενιτιά

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=l6eUoBrpwdg[/embedyt]

Ερμηνεία: ΗΛΙΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ

Μουσική: Νίκος Μανδαράκης

Στίχοι: Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου

Όταν ακούς τη γνήσια λαϊκή – βυζαντινή φωνή του ΗΛΙΑ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ αισθάνεσαι ΔΕΟΣ! Όταν τραγουδάει τους στίχους σου νιώθεις απίστευτα τυχερός κι ευλογημένος! ΗΛΙΑ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ σ΄ευχαριστώ! ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

* Ο Ηλίας Κλωναρίδης γεννήθηκε στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης και κατάγεται από αγροτική οικογένεια με 5 αδέρφια .
Το 1977 η COLUMBIA ακούει νέες φωνές και ο Ηλίας περνάει το τεστ ακρόασης. Ακολουθεί συμβόλαιο με την COLUMBIA και με τη φροντίδα του παραγωγού Γιώρ. Πετσίλα συνεργάζεται με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στο έργο “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ” του Διον. Σολομού, συμμετέχοντας μαζί με τους Ν. Ξυλούρη, Ειρ. Παππά, Λ. Χαλκιά. Συνολικά συμμετέχει σε 4 έργα του Μαρκόπουλου όπως “ΣΕΙΡΗΝΕΣ”, “ΡΙΖΕΣ”, “ΒΑΡΙΑ ΛΑΪΚΑ”.
Πολλές συναυλίες στο εξωτερικό όπως Λονδίνο, Παρίσι (ΟΛΥΜΠΙΑ), Αμερική, Κύπρο και φυσικά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με κορυφαία στιγμή τη συναυλία στο Ηρώδειο τον Ιούνιο του 1982 με το έργο “ΣΕΙΡΗΝΕΣ”, σε ποίηση Κ. Μύρη και μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου.
Το 1980 με τραγούδια των Κατσαρού – Πυθαγόρα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και καλλιτεχνική αναγνώριση στον κύκλο του, σφραγίζοντας με μοναδική ερμηνεία το τραγούδι “ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ”. Συνεργάστηκε επίσης με τους Α. Καλδάρα, Χρ. Νικολόπουλο, Α. Βαρδή, Τ. Σούκα, Θ. Πολυκανδριώτη, Ν. Λαβράνο, Θ. Καμπουρίδη, Μ. Κούμπο. Έχει 14 LP στο ενεργητικό του. Η τελευταία του δουλειά είναι ένα αφιέρωμα στο Δημοτικό- Παραδοσιακό Τραγούδι που τόσο αγαπά και επάξια υπηρετεί.
Μεγάλες επιτυχίες του: “ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ”, “ΘΑΛΑΣΣΕΣ”, “ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ”, “ΣΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ”, “ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ” κ.α.

Πηγή:tralala.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *