Κουφάλια:Προσοχή-Διαρρήξεις σπιτιών

Τουλάχιστον δύο διαρρήξεις κατοικιών έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σήμερα στα Κουφάλια.Οι κλέφτες χρησιμοποίησαν λοστό για να παραβιάσουν τις πόρτες, άφησαν τα σπίτια άνω κάτω ψάχνοντας για χρήματα, ενώ αφαίρεσαν και μικροαντικείμενα.Και οι δυο διαρρήξεις έγιναν στην οδό Αθηνάς.

Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές

Συμβουλή # 1: Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες και τα παράθυρά σας !

Μπορεί η παραπάνω συμβουλή να σας φαίνεται αυτονόητη, ωστόσο, αν ρωτήσετε κάποιο αστυνομικό για το πως μπαίνουν οι διαρρήκτες στα σπίτια, θα σας απαντήσει ότι συνήθως μπουκάρουν από μία ξεκλείδωτη πόρτα ή παράθυρο. Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με μία μεγάλη έρευνα το 34% των διαρρηκτών στις ΗΠΑ εισέρχονται στα σπίτια από ξεκλείδωτες μπροστινές πόρτες, ενώ το 23% μπαίνουν από ξεκλείδωτα παράθυρα.

Δεν έχει σημασία πόσο ασφαλής πιστεύετε ότι είναι περιοχή ή η γειτονιά σας, θα πρέπει πάντα να κλειδώνετε τις πόρτες και τα παράθυρα σας, ακόμα και όταν είστε μέσα στο σπίτι. Αφήνοντας το σπίτι σας ξεκλείδωτο, στην ουσία καλείτε τους διαρρήκτες και τους άλλους εισβολείς σε “επίσκεψη”.

Συμβουλή # 2: Εγκαταστήστε κλειδαριές ασφαλείας

Το κλείδωμα πορτών και παραθύρων μπορεί να είναι αρκετό για να κρατήσετε τους “ευκαιριακούς” κλέφτες μακριά από το σπίτι σας, αλλά μπορεί να μην είναι αρκετό για τους πιο έμπειρους ή “επαγγελματίες”, μιας που ξέρουν να παραβιάζουν τις κλειδαριές και μάλιστα γρήγορα κι εύκολα. Για την μεγαλύτερη και καλύτερη ασφάλεια σας, είναι καλό να εγκαταστήσετε κλειδαριές ασφαλείας στις πόρτες και τα παράθυρα σας.

Γι’ ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορείτε να εγκαταστήσετε και πτυσσόμενα κάγκελα στις πόρτες και τα παράθυρα. Έτσι όχι μόνο εμποδίζετε τη πρόσβαση των διαρρηκτών σε αυτά, αλλά δεν τους επιτρέπετε και απλά να σπάσουν τη πόρτα κάποιο παράθυρο και να μπουκάρουν στο σπίτι για μία γρήγορη “επίσκεψη” κατά την οποία θα αρπάξουν τα πιο πολύτιμα πράγματα που θα βρουν μπροστά τους (συνήθως πρόκειται για πορτοφόλια, κινητά και laptops).

Συμβουλή # 3: Αφήστε τα φώτα σας ανοιχτά

Άλλη μία πολύ σημαντική συμβουλή πρόληψης διαρρήξεων που είναι σχεδόν αυτονόητη. Γιατί θα πρέπει πάντα το σπίτι σας να φωτίζεται με κάποιον τρόπο; Μα επειδή οι κλέφτες μισούν το φως. Γιατί το λέμε αυτό; Βάλτε για λίγοι τον εαυτό σας στη θέση του διαρρήκτη. Εάν επρόκειτο να ληστέψετε ένα σπίτι, θα προτιμούσατε ένα που φωτίζεται καλά, επιτρέποντας έτσι σε όλους τους περαστικούς να δουν τις προσπάθειες διάρρηξης σας, ή ένα σκοτεινό στο οποίο οι προσπάθειες εισόδου σας θα καλύπτονται από το σκοτάδι και τις σκιές;

Για την καλύτερη ασφάλεια σας, μπορείτε να επενδύσετε και σε φώτα που λειτουργούν με ανιχνευτές κίνησης. Έτσι όχι μόνο θα πιάσετε τους κλέφτες εξ απήνης, αλλά αν κάποιοι γείτονες σας ξέρουν ότι λείπετε, τότε βλέποντας το φως θα καταλάβουν αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά στο σπίτι σας.

Συμβουλή # 4: Πάρτε έναν σκύλο

Τα σκυλιά, ανεξαρτήτου μεγέθους και ράτσας, δρουν αποτρεπτικά για τους κλέφτες. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι το γεγονός ότι τα σκυλιά γαβγίζουν και γενικά κάνουν πολύ φασαρία όταν κάποιος που δεν γνωρίζουν και δεν εμπιστεύονται προσπαθεί να μπει στον χώρο τους.

Οι περισσότεροι διαρρήκτες είναι δειλοί. Είναι απλά απελπισμένοι άνθρωποι και θέλουν να μπουν και να βγουν από ένα σπίτι εύκολα και γρήγορα, παίρνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα ρίσκα. Κανείς δεν θέλει να βρεθεί στη φυλακή. Ως εκ τούτου, το γάβγισμα ενός σκύλου, είναι συνήθως αρκετό για να τους κάνει να θέλουν να μείνουν μακριά από ένα σπίτι, ειδικά αν ξέρουν ότι ο σκύλος που γαβγίζει είναι μεγάλος και άγριος.

Αν ο σκύλος σας είναι μεγάλο, τότε είναι καλό να “διαφημίσετε” τη παρουσία του με ταμπέλες που θα λένε “προσοχή σκύλος”. Έτσι όχι μόνο θα ξέρουν οι κλέφτες ότι στο σπίτι σας υπάρχει ένας σκύλος που μπορεί να τους επιτεθεί αν προσπαθήσουν να μπουν, αλλά θα είστε και νομικά καλυμμένοι σε περίπτωση που κάποιος δοκιμάσει να μπει και ο σκύλος σας τον δαγκώσει ή τον τραυματίσει.

Συμβουλή # 5: Βάλτε έναν συναγερμό

Οι συναγερμοί είναι πολύ σημαντικοί, αν όχι απολύτως απαραίτητοι για τη πρόληψη διαρρήξεων τόσο σε σπίτια, όσο και σε επιχειρήσεις. Η σειρήνα του συναγερμού μπορεί όχι μόνο να τρομάξει κάποιον κλέφτη που προσπαθεί να μπει στο σπίτι, αλλά θα ειδοποιήσει και τους γείτονες για τη πιθανή διάρρηξη σας. Επιπλέον, δεν επιτρέπει στους κλέφτες να σας πιάσουν κυριολεκτικά στον ύπνο, μιας που ειδικά το καλοκαίρι, οι κλέφτες κάνουν γρήγορες “μπούκες”, όταν οι ιδιοκτήτες είναι μέσα στο σπίτι, αλλά κοιμούνται του καλού καιρού.

Εννοείται πως ο συναγερμός σας θα πρέπει να φαίνεται και πως θα πρέπει να κολλήσετε σε εμφανή σημεία έξω από το σπίτι σας ταμπέλες που θα λέτε ότι ο χώρος φυλάσσεται από συναγερμό. Πολλές φορές, η παρουσία ενός συστήματος συναγερμού είναι αρκετή για να κρατηθούν μακριά οι λεγόμενοι “ευκαιριακοί” κλέφτες.

cancelletto.gr

3 comments

  1. Και σημερα στον Αγιο Αθανασιο

  2. Δεν υπάρχει στο χάρτη η Λιβαδιτσα

  3. Και όχι μόνο στα Κουφάλια και στης γύρο περιοχές όπως στην Λιβαδιτσα πριν απ δύο εβδομάδες εγηνε Διάρρηξη για δεύτερη φορά σε ίδιο σπίτι !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *