Κουφάλια:ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ σταθμός Β’ τάξης-Θα λειτουργήσει έως τα τέλη του φθινοπώρου

Σάρκα και οστά φαίνεται ότι παίρνει το όραμα του Κώστα Τσάγκαλου (διοικητής σήμερα στην Π.Υ. Γιαννιτσών) και των εθελοντών ιδρυτών του ΣΕΔΙΠ, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Χαλκηδόνος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το αργότερο έως τα τέλη του φθινοπώρου θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει ο εθελοντικός πυροσβεστικός σταθμός Β’ τάξης στο δήμο μας.

Όπως δήλωσε  ο δήμαρχος, Γιάννης Τσουκνιδάς, το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την ίδρυση του συγκεκριμένου εθελοντικού σταθμού, ενώ οι προσπάθειες για τη λειτουργία του είχαν ξεκινήσει από το 1999.

«Την πρώτη αίτηση λειτουργίας του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού την είχα υποβάλει ως δήμαρχος Κουφαλίων το 1999. Η γραφειοκρατία ήταν μεγάλη, τα προβλήματα πάντα υπήρχαν. Σήμερα όμως πήραμε τις εγκρίσεις, κάναμε τις τελευταίες προμήθειες και σε 2 – 3 μήνες ο σταθμός θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει» είπε ο κ. Τσουκνιδάς.

Είκοσι εθελοντές πυροσβέστες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την πολιτική προστασία στον δήμο Χαλκηδόνος.

«Οσο πιο γρήγορη είναι η παρέμβαση σε μια φωτιά, τόσο λιγότερες θα είναι οι ζημιές. Εμείς σήμερα έχουμε μισή κάλυψη από την πυροσβεστική των Γιαννιτσών και μισή από την πυροσβεστική της Σίνδου» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *