Κουφάλια:Συμμετοχή 16 μαθητών του 1ου Δημοτικού σε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε το Μουσικό Σύνολο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κουφαλίων στη συναυλία των «Νεανικών Μουσικών Σχημάτων», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 29 Απριλίου 2017.

Δεκαέξι μαθητές της Στ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού ερμήνευσαν στη φλογέρα με τον καλύτερο τρόπο τα κομμάτια «My heart will go on» του James Horner, το «Libertango» του Astor Piazzola και το «Quizas, quizas, quizas» του Osvaldo Farres και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Τους μαθητές συνόδευσαν στο πιάνο η Στέλλα Καψάλη και στο βιολί ο Γρηγόρης Λαγκουβάρδος, εκπαιδευτικοί Μουσικής του σχολείου.

Η συναυλία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης με βασικό σκοπό την ανάδειξη και προβολή των σχολικών μουσικών σχημάτων. Συμμετείχαν επίσης η Ορχήστρα του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Δελασάλ, το 7ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, η ορχήστρα τζαζ του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, η ορχήστρα τζαζ του Μουσικού Σχολείου Λάρισας και το σύνολο «Μουσικές του Κόσμου» του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Όλα τα μουσικά σύνολα που συμμετείχαν ήταν εξαιρετικά, με πολύ υψηλό μουσικό επίπεδο.

Το φεστιβάλ των «Νεανικών Μουσικών Σχημάτων» ξεκίνησε το 2015, ενώ τα σχολεία που συμμετέχουν περνούν από ακρόαση. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη  το γεγονός ότι επιλέχτηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κουφαλίων, καθώς ήταν η πρώτη φορά που στη συναυλία αυτή συμμετείχε Δημοτικό Σχολείο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *