Κουφάλια:Ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ σχετικά με τη διαδικασία ψηφοφορίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Δ.Ε. ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Όπως είναι γνωστό την προσεχή Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021 και αν απαιτηθεί και την επόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 07.00 π.μ. έως και τις 19.00 (07.00 μ.μ).

Όσον αφορά το Δήμο Χαλκηδόνος, θα υπάρχουν τρία (3) εκλογικά κέντρα, ένα σε κάθε Δημοτική Ενότητα, δηλαδή στον Άγιο Αθανάσιο, τα Κουφάλια και τη Χαλκηδόνα. Πιο συγκεκριμένα, στη Δημοτική Ενότητα Κουφαλίων οι εκλογές θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο κτίριο του Κ.Α.Π.Η.(1ος όροφος-όπισθεν Δημαρχείου).

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος ή κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής ως μέλος ή φίλος του Κινήματος. Όλοι όσοι ψηφίσουν καταβάλλουν συνδρομή τριών (3) ευρώ, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα διεξαγωγής της διαδικασίας.

Δικαίωμα ψήφου στο δεύτερο γύρο έχουν μόνο όσα μέλη ή φίλοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή (5 Δεκεμβρίου). Κατά την εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου, η αναζήτηση των στοιχείων των ψηφοφόρων θα πραγματοποιηθεί από το μητρώο ψηφισάντων του πρώτου γύρου.

Για τη διαπίστευση κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας είναι απαραίτητη η επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του covid-19.Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Για να ελαχιστοποιηθεί  ο χρόνος παραμονής των ψηφοφόρων εντός του εκλογικού τμήματος,  κάνουμε ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους να έχουν κατεβάσει, εκτυπώσει και συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής  Μέλους ή Φίλου από την ιστοσελίδα (site) του Κινήματος Αλλαγής.