Κουφάλια: Ανακοίνωση ΚΚΕ

 Κ.Ο.Β Κουφαλίων

Το σκηνικό που περιλαμβάνει αποκλεισμό της προβολής του ΚΚΕ και της δράσης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, παρεμβάσεις στη δουλειά των δημοσιογράφων, φιλτράρισμα γεγονότων, θάψιμο ειδήσεων, δεν διαμορφώνεται από μόνο του. Το διαμορφώνουν η πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης και τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των ΜΜΕ.

Αυτή την πολιτική εφαρμόζει και η δημοτική αρχή του δήμου Χαλκηδόνας που στην ημερίδα που διοργάνωσε με θέμα “Οι νέοι στο προσκήνιο – Γιατί να ασχοληθώ με τα κοινά;”, αποφάσισε να καλέσει εκπροσώπους όλων των κομμάτων, εκτός του ΚΚΕ, για να κάνουν παρεμβάσεις . Μάλιστα, δεν μπήκε ούτε στον κόπο να ενημερώσει για την πραγματοποίηση της ημερίδας τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ ενώ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα από ποιο συλλογικό όργανο αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της και ποιος επέλεξε τους ομιλητές. Γιατί στο δημοτικό συμβούλιο δεν μπήκε ποτέ για συζήτηση, αλλά ούτε έγινε και κάποια αναφορά.

Αλλά τι είναι αυτό που τελικά οδηγεί στο να αποκλείεται η φωνή του ΚΚΕ από τέτοιες ημερίδες; Τι είναι αυτό που τους ενοχλεί και τους φοβίζει;

Αυτό που τους ενοχλεί και γι’ αυτό όλοι τους δεν χάνουν ευκαιρία να επιτεθούν στο ΚΚΕ, να το συκοφαντήσουν, είναι ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο αντίπαλο δέος στη σαπίλα τους, γιατί είναι το μόνο που έχει πρόγραμμα διεξόδου από αυτή, όταν όλοι οι άλλοι έχουν πρόγραμμα διαχείρισής της.

Τους φοβίζει το ενδεχόμενο, η νεολαία να βγει από το  περιθώριο και να πρωταγωνιστήσει, με δυνατό ΚΚΕ, διεκδικώντας τη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή που της αξίζει!

Όπως έκαναν οι φοιτητές που στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές ανέδειξαν πρώτη δύναμη μετά από 35 χρόνια την Πανσπουδαστικής ΚΣ, την παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια, δίνοντας αποστομωτική στην πολιτική της κυβέρνησης και απορρίπτοντας την λογική του συμβιβασμού με τα «λίγα», της αναμονής λύσεων από δήθεν σωτήρες..

Γιατί αυτό που θα κάνει τη διαφορά, θα είναι να προκύψει από τις εκλογές ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.

Γιατί ό,τι κέρδισε ο λαός και η νεολαία, το κέρδισε με τον αγώνα τους και με το ΚΚΕ

Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις σε επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα. To KKE είναι «πεντακάθαρο», κανείς δεν έχει να του προσάψει τίποτα από όσα κατά καιρούς «βγαίνουν στη φόρα» για άλλα κόμματα. Δεν έχει βουλευτές-επιχειρηματίες ή λομπίστες σαν τους «Πάτσηδες», τους «Χειμαράδες» και τις «Καϊλήδες», αλλά ανιδιοτελείς αγωνιστές που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους και οι εργαζόμενοι τους γνωρίζουν.

Γιατί το ΚΚΕ δεν φοβάται να αναλαμβάνει ευθύνες. Αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη της οργάνωσης των αγώνων του λαού μας, της προσπάθειας να συνενωθούν αυτοί οι αγώνες σε ένα ενιαίο πανελλαδικό ποτάμι που μπορεί να τα «σαρώσει» όλα. Τα μέλη του, τα στελέχη του, οι βουλευτές του συγκρούονται με τους πάντες και τα πάντα, από τον ατομικό εργοδότη μέχρι το ίδιο το αστικό κράτος για το δίκιο των πολλών. Μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ διώκονται και περνούν από δίκες γιατί πρωτοστατούν στους αγώνες για την υγεία του λαού, ενάντια στην εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να μην πάρουν τα σπίτια των φτωχών ανθρώπων οι τράπεζες και τα αρπακτικά.

Γιατί το ΚΚΕ είναι σταθερό, δοκιμασμένο, σίγουρο

Το ΚΚΕ ο λαός και η νεολαία το γνωρίζουν. Έχει δοκιμαστεί τόσο στις πολλές δεκαετίες της ηρωικής ιστορίας του, όσο στα πιο πρόσφατα χρόνια και έχει αποδείξει ότι αυτά που λέει τα εννοεί, ότι δεν λέει άλλα πριν τις εκλογές για να κάνει άλλα μετά, ότι είναι αταλάντευτα με το μέρος αυτών που υφίστανται την εκμετάλλευση και την αδικία. Δεν τα «διπλώνει» απέναντι στην κρατική καταστολή, τους εκβιασμούς, απέναντι στην πίεση του αρνητικού συσχετισμού ή στις «προσφορές» κυβερνητικών θέσεων που του απευθύνουν διάφοροι για να το εγκλωβίσουν.

Όποιος ψηφίσει ΚΚΕ ξέρει ότι η ψήφος του θα παραμείνει ΚΚΕ και δεν θα αθροιστεί σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση την επόμενη μέρα, ούτε θα μετατραπεί σε κάτι άλλο μέσω «μεταγραφών» σαν αυτές που βλέπουμε να συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε άλλα κόμματα.

Γιατί έχει Πρόγραμμα εξουσίας-διακυβέρνησης με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες

Έχει Πρόγραμμα που κάνει κοινωνικό αγαθό και καθολικό δικαίωμα την πρόσβαση στην Υγεία και την Παιδεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτές. Εξασφαλίζει ελεύθερο χρόνο για όλους και δυνατότητες δημιουργικής αξιοποίησής του με καθολική πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Εξασφαλίζει το δικαίωμα στις διακοπές για όλους.

Το ΚΚΕ είναι, τελικά, η μόνη επιλογή για όποιον θέλει να φύγει ο Μητσοτάκης και η πολιτική του, τα καπιταλιστικά συμφέροντα που υπηρετεί η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος. Κάθε άλλη επιλογή θα μας φέρει, με μαθηματική ακρίβεια, πίσω, μέσα σε λίγα χρόνια, είτε τον ίδιο τον Μητσοτάκη είτε κάτι ακόμα χειρότερο.

Γι’ αυτό το ΚΚΕ μπορεί να αντιπαλεύει αποτελεσματικά τον φασισμό, τον ρατσισμό, τις σεξιστικές συμπεριφορές, τις επιθέσεις ενάντια σε κάθε αδύναμο.

 

Το καλό «σενάριο» για τη νεολαία, γράφεται με δυνατό ΚΚΕ!