Κουφάλια:Χρυσό βραβείο εξαγωγών για τη ΜΕΒΓΑΛ

Χρυσό βραβείο εξαγωγών για τη ΜΕΒΓΑΛ

Με χρυσό βραβείο εξαγωγών τιμήθηκε η Πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, κα Μαίρη Χατζάκου, στα «Βραβεία Γυναικείας Επιχειρηματικότητας», που διοργανώθηκαν με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, του Ομίλου ZITA, της ICAP και της οικονομικής εφημερίδας DEAL.

Η διοργάνωση, που έλαβε χώρα στις 23 Οκτωβρίου στον εμβληματικό χώρο του περιστυλίου του Ζαππείου Μεγάρου, είχε στόχο την επιβράβευση γυναικών που έχουν καταξιωθεί στον τομέα τους και λειτουργούν επιδραστικά τόσο στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού και του επιστημονικού τοπίου στην Ελλάδα, όσο και στην εφαρμογή πρακτικών που εναρμονίζονται με τη βιώσιμη και υπεύθυνη επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

Η ΜΕΒΓΑΛ ξεκίνησε την εκτός συνόρων δραστηριότητά της το 1985, συνεργαζόμενη αρχικά με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό και εισήγαγαν ελληνικά προϊόντα. Σταδιακά, η ποιότητα, οι αυθεντικές γεύσεις και η υψηλή διατροφική αξία των γαλακτοκομικών ΜΕΒΓΑΛ κίνησαν το ενδιαφέρον των αγορών του εξωτερικού και αποτέλεσαν το διαβατήριο για μια θέση στα ράφια των καταστημάτων σε 36 χώρες.

Σήμερα οι εξαγωγές της ΜΕΒΓΑΛ αγγίζουν το 35% του συνολικού κύκλου εργασιών και τα προϊόντα της είναι πρεσβευτές της μεσογειακής διατροφής παγκοσμίως, πολλά από τα οποία έχουν κερδίσει βραβεία και διακρίσεις γεύσης, ποιότητας, καινοτομίας από  έγκυρους και αναγνωρισμένους διεθνείς φορείς.

Η κα Χατζάκου τόνισε πόσο σημαντικό είναι: αφενός να υπάρχουν εταιρείες που κάνουν γνωστά στο εξωτερικά τα ελληνικά προϊόντα και αφετέρου να αναγνωρίζεται και να τιμάται ο ρόλος των γυναικών, κάτι που η ΜΕΒΓΑΛ υιοθετεί έμπρακτα, με το 40% των διευθυντικών στελεχών της να είναι γυναίκες, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τον μέσο όρο στη χώρα μας.