Κουφάλια:Τροχαίο ατύχημα-Είχαν… “Άγιο”

“Άγιο” είχαν πραγματικά οι οδηγοί δυο επιβατικών αυτοκινήτων που συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά στην επαρχακή οδό Κουφαλίων-Χαλκηδόνας το βράδυ της Πέμπτης.

Το τροχαίο συνέβη λίγο έξω από τα Κουφάλια όταν οδηγός του αυτοκινήτου με κατεύθυνση προς Χαλκηδόνα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος του και έπεσε στο αντίθετο ρεύμα σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ευτυχώς ο οδηγός του δεύτερου οχήματος αντέδρασε με ψυχραιμία και πρόλαβε να φρενάρει και να στρίψει έστω και λίγο το τιμόνι και έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα.

Στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικοί του τμήματος τροχαίας Χαλκηδόνας ενώ ήρθε και ασθενοφόρο που παρέλαβε τον οδηγό του δεύτερου οχήματος προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις κυρίως για προληπτικούς λόγους , αφού φαίνεται να την “γλίτωσε” με ελαφρύ τραυματισμό στο χέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός του πρώτου οχήματος που προκάλεσε το τροχαίο (που καθαρά από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα), αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ και σύμφωνα με το νόμο ” όποιος αρνείται να υποβληθεί σε έλεγχο για τη διαπίστωση ύπαρξης στον οργανισμό του οινοπνεύματος, είτε δια αιμοληψίας είτε με τη χρήση συσκευής αλκοολομέτρου, τεκμαίρεται ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα του είναι άνω του 1,10 γρ./λτ. σύμφωνα με τη μέθοδο της αιμοληψίας (ή άνω των 0,60 χλστ. του γραμμαρίου ανά λίτρο εισπνεόμενου αέρα).”