Κουφάλια:΄Επεσε από σκάλα ενώ κλάδευε-40 λεπτά για να έρθει ασθενοφόρο

Ένα περιστατικό που συνέβη το πρωί της Κυριακής στα Κουφάλια ήρθε να επιβεβαιώσει για ακόμα μια φορά την ανάγκη για εύρεση λύσης στο χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής όσον αφορά την διακομιδή ασθενών με ασθενοφόρο.

Συγκεκριμένα άντρας περίπου 60 ετών έπεσε από σκάλα ύψους τεσσάρων μέτρων ενώ κλάδευε δέντρο.Γείτονες κάλεσαν άμεσα το 166 για ασθενοφόρο και στη συνέχεια ενημέρωσαν και το κέντρο υγείας Κουφαλίων.

Γιατρός και νοσηλεύτρια του κέντρου υγείας έσπευσαν στο σημείο για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο άντρα που ευτυχώς είχε τις αισθήσεις του.

Το ασθενοφόρο ήρθε από Θεσσαλονίκη μετά από περίπου σαράντα λεπτά (!) -όπως άλλωστε έχει συμβεί και σε άλλα περιστατικά ακόμα και σοβαρά τροχαία- και ο τραυματίας  που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Παρά τις διαμαρτυρίες κατά καιρούς των διοικήσεων του Δήμου και τις επερωτήσεις που έγιναν στη βουλή υπάρχαν μόνο αόριστες απαντήσεις και υποσχέσεις των εκάστοτε υπουργών και μια ολόκληρη περιοχή χιλιάδων κατοίκων παραμένει χωρίς ασθενοφόρο.

Να θυμίσουμε ότι τα ασθενοφόρα που υπήρχαν παλαιότερα στο κέντρο υγείας Κουφαλίων (ακόμα και αυτό που ήταν δωρεά κατοίκων )  έχουν μεταφερθεί αλλού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *