Κουφάλια:Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων της επέκτασης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Από εκπρόσωπο κατοίκων της επέκτασης Κουφαλίων λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας 

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ, ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ.

ΑΙΤΗΣΗ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Προς

1.Τον Δήμαρχο του Δήμου Χαλκηδόνος.
2.Τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, πολεοδομίας, χωροταξίας Δήμου Χαλκηδόνος.
3. Τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.
4. Τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Κουφαλίων.

Κατοικούμε όλοι στην επέκταση Κουφαλίων, Δήμου Χαλκηδόνος και συγκεκριμένα στην οδό Κώστα Βάρναλη, εδώ και πολλά χρόνια.

Όλα αυτά τα χρόνια , όλοι μας έχουμε υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία, αφού αυτός ο δρόμος είναι χωματόδρομος με λακούβες και πέτρες. Έχουν πλημμυρίσει πολλές φορές τα σπίτια μας, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τα αυτοκίνητά μας, καταστρέφονται οι κατοικίες μας αλλά κυρίως η υγεία μας από τα σύννεφα σκόνης που αναγκαζόμαστε να αναπνέουμε καθημερινά. Το καλοκαίρι δεν μπορούμε να καθίσουμε στις βεράντες μας και το χειμώνα η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη και επικίνδυνη με τις λασποβροχές και τις πλημμύρες.

Εξαιτίας των συνθηκών αυτών, πέρα από την υποβάθμιση της αξίας των περιουσιακών μας στοιχείων στα οποία επενδύσαμε τους κόπους μιας ζωής, έχει υποβαθμιστεί και η ποιότητα της ζωής μας.

Με μεγάλη χαρά και ανακούφιση πληροφορηθήκαμε πριν από λίγους μήνες πως υπάρχει πρόγραμμα ασφαλτόστρωσης οδών στη ζώνη επέκτασης των Κουφαλίων που ήδη άρχισε να υλοποιείται.

Δυστυχώς, τη μεγάλη μας χαρά, διαδέχτηκε απογοήτευση, θλίψη και οργή όταν πρόσφατα πληροφορηθήκαμε πως η οδός Κ. Βάρναλη, ο δρόμος με τις περισσότερες κατοικίες, τη μεγαλύτερη κίνηση πεζών και οχημάτων και τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα λόγω της κλίσης του, δεν θα ασφαλτοστρωθεί, ενώ βλέπουμε με έκπληξη και απορία να ασφαλτοστρώνονται δρόμοι με μια μόνο κατοικία, με λιγότερες κατοικίες, δρόμοι χωρίς κατοικίες και τμήματα οδών με άδεια οικόπεδα.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν προσπάθησε να λύσει το πρόβλημά μας. Δόθηκαν κατά καιρούς υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Ως άνθρωποι και δημότες φορολογούμενοι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το νόμιμο δικαίωμά μας για ένα δρόμο ασφαλή και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Είναι ντροπή το 2022 να υπάρχουν τέτοιοι δρόμοι.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και ζητούμε:

1. Να προβείτε άμεσα και κατά προτεραιότητα στην ασφαλτόστρωση της οδού Κ.Βάρναλη, οδό επικίνδυνη για τα παιδιά μας και για όλους τους κατοίκους.
2. Να μας ενημερώσετε σχετικά με το κριτήριο σύμφωνα με το οποίο γίνονται επιλεκτικές ασφαλτοστρώσεις οδών και για ποιο λόγο έχει εξαιρεθεί η οδός Κ. Βάρναλη.
3. Να παρευρεθούμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να ακουστεί η φωνή μας.

Σας παρακαλούμε να κατανοήσετε το πρόβλημά μας και επιτέλους να το επιλύσετε.

Κουφάλια 20-10-2022

Οι αιτούντες κάτοικοι
Ακολουθούν υπογραφές