Κουφάλια Κ.Υγείας:Ενημέρωση

Παρα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού και τις συνεχείς συστάσεις για τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης ,παρατηρείται στην περιοχή ευθύνης μας αρκετά μεγάλη επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών.

Πρέπει να θυμόμαστε όλοι πως:

Α. Σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δηλαδή θετικό άτομο της οικογένειας, θετικό άτομο με το οποίο ήμασταν κοντά και χωρίς προστασία για πάνω από ένα τέταρτο, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ. ΔΕΝ ερχόμαστε στη μονάδα υγείας για τεστ, για να ρωτήσουμε ο,τιδηποτε, να κάνουμε εξετάσεις, να πάρουμε χαρτιά, η ο,τιδηποτε άλλο. ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ. Στη μονάδα ερχόμαστε, αφού πρώτα επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά μόνο εάν εμφανίσουμε κάποιο σύμπτωμα, δηλαδή βήχα, δύσπνοια, αγευσια, ανοσμια, πυρετό, φαρυγγίτιδα, γαστρεντερικές διαταραχές.
Δυστυχώς λόγω της μη τήρησης αυτών των συστάσεων, παρατηρείται διασπορά του ιού. Δεν πηγαίνουμε να ψωνίσουμε, δεν πάμε στο φαρμακείο, στον μπακάλη, στο φούρνο η στο παζάρι.

Β. Μοριακά τεστ PCR κάνουμε εφόσον έχουμε συμπτώματα και εξετασθουμε από το γιατρό.

Γ. Rapid test κάνουμε μπαίνοντας στην πλατφόρμα www.testing.gov.gr και ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ που έχουμε κλείσει. ΜΟΝΟ οι ασθενείς σε χημειοθεραπεία η ακτινοθεραπεία, που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργείο με γενική αναισθησία, που εργάζονται σε γηροκομεία, κλείστε δομές, φυλακές κλπ κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού.ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ, και κυρίως χωρίς την απαραίτητη μάσκα.

Η τήρηση των βασικών κανόνων είναι επιβεβλημένη. Για το καλό όλων μας. Για να μπορέσουμε γεροί να βγούμε από αυτή την συμφορά και να κερδίσουμε τη χαμένη μας ζωή.

Το ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *